Kuipers beëindigt successeizoen met Confederations Cup

Arbiter Björn Kuipers beleeft een uiterst succesvol seizoen. Na het fluiten van PSV-Ajax (de titelontknoping), de bekerfinale en de halve finale in de Champions League tussen Borussia Dortmund en Real Madrid is hij nu ook een van de tien uitverkorenen voor de Confederations Cup van deze zomer.

Kuipers beëindigt successeizoen met Confederations Cup

Kuipers (40) wordt op de generale repetitie van het WK 2014 bijgestaan door zijn vaste assistent Sander van Roekel en Erwin Zeinsta. Kuipers heeft de eer de eerste Nederlandse scheidsrechter op de Confederations Cup te mogen zijn.

Tussen 15 en 30 juni zullen Brazilië, Japan, Mexico, Italië, Spanje, Uruguay, Tahiti en Nigeria om de eer strijden. Overigens wordt er op dat toernooi gebruik gemaakt van doellijntechnologie en niet van een vijfde en een zesde man.

'Het is fantastisch om te horen dat ik de eerste Nederlandse scheidsrechter ben die op de Confederations Cup mag fluiten', laat Kuipers in een reactie weten. 'Het is zonder meer een prestigieus toernooi waar je als scheidsrechter maar al te graag onderdeel van wilt zijn. Dat ik bij dit selecte gezelschap hoor, maakt mij best trots!'

Kuipers staat overigens ook op de lijst kandidaat-scheidsrechters voor het WK van 2014 zelf.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen