Kuijt en Vennegoor doen van zich spreken

Liverpool boekte mede dankzij een treffer van Dirk Kuijt een regelmatige zege op Bolton Wanderers. De goal van Jan Vennegoor of Hesselink leidde niet tot succes.

Liverpool-Bolton Wanderers 2-0Liverpool werkt aan eerherstel en deed goede zaken in de strijd om de vierde plaats. Dirk Kuijt zette The Reds na ruim een half uur op het goede spoor door het voorbereidende werk van Alberto Aquilani te bekronen. Bolton Wanderers deed weinig onder voor de gastheren, maar was verslagen toen een ongelukkige actie van Kevin Davies een einde maakte aan de illusies. De aanvaller veranderde een schot van Emiliano Insua van richting, waardoor Bolton-keeper Jussi Jaaskelainen kansloos was.

Birmingham City-Tottenham Hotspur 1-1Tottenham Hotspur zag in blessuretijd een overwinning door de vingers glippen. Birmingham City bevestigde één minuut in de extra tijd zijn kracht in thuiswedstrijden. Sinds 26 september werd op St. Andrews niet meer verloren. Liam Ridgewell voorkwam een einde aan die ongeslagen reeks door de openingstreffer van Jermain Defoe weg te poetsen. Door de remise zag Tottenham de voorsprong op Liverpool slinken.

Fulham-Aston Villa 0-2Aston Villa zette de jacht op een plaats bij de eerste vier kracht bij door Fulham op eigen veld met 2-0 te verslaan. Gabriel Agbonlahor besliste op slag van rust in een tijdsbestek van vier minuten het duel op Craven Cottage. Fulham domineerde de tweede helft, maar kwam niet verder dan kansen voor Zoltan Gera en David Elm.

Hull City-Wolverhampton Wanderers 2-2Jan Vennegoor of Hesselink zag zijn naam na ruim twee maanden weer op het scorebord verschijnen. De voormalig aanvaller van PSV opende na elf minuten met een bekeken schot de score voor Hull City. Mede door een eigen doelpunt van Anthony Gardner was de treffer van Lange Jan geen voorbode van een succes. Het duel met concurrent Wolverhampton Wanderers eindigde onbeslist, waardoor beide clubs veroordeeld blijven tot de onderste regionen.