Kuijt duidelijk: 'Ik ben geen opgever'

Reacties

Dirk Kuijt is niet van plan om zelf de handdoek te gooien bij ADO Den Haag. De beginnende hoofdtrainer incasseerde vrijdagavond tegen VVV-Venlo opnieuw een flinke dreun met zijn ploeg.

Kuijt duidelijk: 'Ik ben geen opgever'
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 3
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Na de nederlaag tegen Helmond Sport van vorige week was Kuijt zo teleurgesteld en boos dat hij de kleedkamer meed om geen dingen te zeggen waar hij spijt van zou krijgen. Vrijdagavond begon zijn ploeg nog goed met een vroege voorsprong, maar in de 96ste minuut gaf ADO het toch nog helemaal weg: Nick Venema maakte de 2-3.

Na afloop kreeg Kuijt bij ESPN de vraag: hoe nu verder? 'Je zal als team keihard moeten blijven werken. Daar ligt de nadruk op, om dingen van je af te spelen. Dat is jammer, omdat we na Eindhoven en NAC de weg omhoog hadden gevonden. Dan kom je door die nederlaag tegen Helmond Sport ineens weer in de situatie dat de druk heel erg hoog is. Dan trek je vandaag aan het kortste eind, maar morgen moet je weer opstaan en moet je weer verder. Hoe pijnlijk en hoe moeilijk dat ook is', aldus de trainer.

'Dat zal ik zeker doen: ik blijf gas geven, ik blijf de groep vooruit duwen, ik heb ook vandaag weer alles gedaan wat in mijn macht ligt. De jongens hebben ook gewoon hun best gedaan. Dat het voetballend beter kan en dat we agressiever druk vooruit kunnen geven, daar ben ik het helemaal mee eens, maar het is aan ons om dat zo snel mogelijk te veranderen', vindt Kuijt.

Zo lang de club en de jongens willen dat ik ervoor ga, blijf ik gas geven. Als dat er niet meer is, dan houdt het op, maar dat is het leven

Hij ziet nog genoeg aanknopingspunten. 'De stand op de ranglijst liegt niet, maar wij zijn veel te goed voor die plek. Dus er is nog heel veel voor deze groep om voor te spelen. Dan zul je vanaf morgen weer de koppen bij elkaar moeten steken en weer verder moeten gaan. Dat is een proces waar je uit moet komen, waar van ik overtuigd ben dat de jongens het kunnen. Ik begrijp wel waar je naartoe wilt, zo gaat dat in het voetbal, maar ik ben geen opgever. Zo lang de club en de jongens willen dat ik ervoor ga, blijf ik gas geven. Als dat er niet meer is, dan houdt het op, maar dat is het leven en dat is voetbal', zegt Kuijt.

Hij zegt niet bang te zijn voor zijn baan na de nieuwe dreun. 'In de voetballerij werkt het soms zo. Maar ik denk dat we hier met zijn allen uit kunnen komen. Ik heb er in ieder geval die kracht en die energie voor, ondanks dat ook ik weer een flinke tik op mijn neus heb gehad vandaag. Dan word je heel hard afgerekend op het resultaat, we zullen zien hoe de toekomst eruit ziet. Ik ben nooit bezig geweest met dat soort scenario's. natuurlijk loop ik lang genoeg mee in de voetballerij, misschien niet als trainer, maar wel als speler, om te weten dat dat soort dingen kunnen gebeuren, maar ik ben er niet mee bezig. Ik zal altijd alles blijven doen voor deze mooie club, zo lang de club dat wil.'

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Roda JC Kerkrade
38
12
7
19
49-59
-10
43
16
Helmond Sport
38
11
10
17
39-57
-18
43
17
TOP Oss
38
10
7
21
45-76
-31
37
18
FC Dordrecht
38
9
8
21
41-68
-27
35
19
FC Den Bosch
38
10
5
23
46-85
-39
35
20
Jong FC Utrecht
38
7
7
24
33-65
-32
28
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.