Kuijt behoedt matig Liverpool voor extra speeltijd

Glasgow Rangers maakt zich dankzij een bizarre slotfase op voor een confrontatie met PSV. Dirk Kuijt was doorslaggevend bij Liverpool.

Liverpool-Sparta Praag 1-0Sparta Praag hield op Anfield lang gelijke tred met Liverpool, dat net als in de Tsjechische hoofdstad moeizaam speelde. Een verlenging bleek echter niet noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen. Pas vier minuten voor het einde bracht Dirk Kuijt de bevrijdende treffer voor The Reds op het scorebord. De Oranje-international kopte knap raak uit een corner van Raul Meireles.

Ondanks het moeizame spel kwam Liverpool de overwinning toe. De ploeg van manager Kenny Dalglish kon zeker na rust op meer kansen bogen dan Sparta Praag, dat in de eerste helft in de personen van Libor Sionko en Vaclav Kadlec verzuimde het slappe spel van de thuisploeg af te straffen.

Sporting Lissabon-Glasgow Rangers 2-2Glasgow Rangers leefde tussen hoop en vrees, maar kwam na een hectische slotfase als winnaar uit de strijd met Sporting Lissabon. PSV is in de volgende ronde de tegenstander van de Schotten.

Sporting Lissabon, dat na de 1-1 in Glasgow de beste papieren had, leek af te stevenen op een Europees succes. De Portugese thuisploeg kwam met een meer dan adequaat antwoord op de Schotse openingstreffer van El Hadji Diouf. Na de gelijkmaker van Pedro Mendes tegen zijn oude club profiteerde acht minuten voor het einde Yannick Djalo van slap verdedigen van Glasgow Rangers. Maurice Edu maakte diep in blessuretijd met zijn 2-2 de Portugese nachtmerrie en het Schotse feest compleet.

Spartak Moskou-FC Basel 1-1FC Basel kwam met een gehavende ploeg in de Moskouse kou dicht bij een verrassing. Na een kwartier zette Scott Chipperfield de Zwitserse gasten op een 1-0 voorsprong en daarmee lag de weg open naar de volgende ronde na de 3-2 nederlaag op eigen veld.

Scheidsrechter Cristian Balaj leek Spartak Moskou in de 37ste minuut een helpende hand te bieden. Na een actie van keeper Franco Costanzo op Dmitri Kombarov wees hij naar de stip. Pas na overleg met de assistent op de achterlijn kwam de arbiter op zijn beslissing terug en gaf FC Basel de vrije trap mee.

FC Basel zette na rust door, maar in plaats van de noodzakelijke 0-2 viel aan de andere kant de gelijkmaker. Aiden McGeady tekende in de blessuretijd voor de 1-1 en bezorgde daarmee Spartak Moskou een ticket voor de volgende ronde. Daarin is Ajax of Anderlecht de tegenstander.

Bayer Leverkusen-Metalist Charkov 2-0Na de 4-0 zege in Oekraïne was er al geen vuiltje meer aan de lucht voor Bayer Leverkusen. De ploeg van trainer Jupp Heynckes zette in de thuiswedstrijd Metallist Charkov wederom opzij. Simon Rolfes en Michael Ballack tekenden voor de Duitse treffers. Foto: VI Images