Kruys baalt in 'zijn' Utrecht, FC Den Bosch heeft één groot lichtpunt

VVV-Venlo is er niet in geslaagd om het linkerrijtje van de KKD-ranglijst in te komen. In de geboortestad van hoofdtrainer Rick Kruys bleven de Limburgers steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen Jong FC Utrecht. Ook FC Den Bosch won niet, op bezoek bij Jong PSV. Kacper Kostorz liet zich wél weer gelden.

Jong FC Utrecht
0 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

VVV-Venlo begon dit seizoen met een nederlaag tegen MVV Maastricht (1-3) en een gelijkspel tegen FC Emmen (2-2), waarna tegen Jong FC Utrecht de eerste overwinning werd geboekt. De ploeg van Rick Kruys was met 4-1 te sterk voor de Utrechtse talenten en hoopte maandag weer drie punten te kunnen pakken tegen de beloftenploeg. Op Sportcomplex Zoudenbalch ging het echter een stuk lastiger.

VVV kreeg pas na een half uur een eerste kans. Michalis Kosidis kopte toen in de handen van Kevin Gadellaa. In de tweede helft was de beste VVV-kans voor Magnus Kaastrup, maar ook hij stuitte op de Utrecht-doelman, die zijn doel schoon hield. Zijn collega Jan de Boer van VVV redde vijf minuten voor tijd geweldig bij een uithaal van Jesse van de Haar en dus bleef het bij 0-0.

Door de remise blijft VVV elfde staan in de Keuken Kampioen Divisie. Nummer tien FC Eindhoven heeft evenveel punten, maar een wedstrijd minder gespeeld.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 2
FC Den Bosch

Er gaat dit seizoen niet veel goed bij FC Den Bosch. Wat wél goed werkt, is de samenwerking tussen middenvelder Jaron Vicario en spits Kostorz. Vicario verzorgde maandagavond voor de vijfde keer dit seizoen de assist bij een goal van Kostorz. Geen speler in de Keuken Kampioen Divisie bereidde meer goals voor één ploeggenoot voor dan Vicario.

Den Bosch kwam door de goal van Kostorz op voorsprong in Eindhoven, maar Jong PSV draaide de rollen om. Jevon Simons zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker en Jesper Uneken maakte tegen de oude club van zijn vader Peter de 2-1. Vijf minuten voor tijd betekende een rake kopbal van Kostorz uit een corner het slotakkoord: 2-2. Kostorz staat nu al op tien doelpunten voor Den Bosch en is daarmee het lichtpunt in een verder erg donker seizoen. De Brabanders staan achttiende en dus staat coach Tomasz Kaczmarek onder druk.