Krul kon zich ook na een hele middag 'penaltykijken' niet onderscheiden

Reacties

Bijna vijf jaar na zijn achtste interland stond doelman Tim Krul weer eens onder de lat voor zijn negende cap in dienst van Oranje. De goalie oordeelde zelf dat hij stroef startte en vond het jammer dat hij ondanks een goede voorbereiding niet beslissend kon zijn tijdens het penaltymoment van Mexico.

Krul kon zich ook na een hele middag 'penaltykijken' niet onderscheiden
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 1
Mexico
Mexico

In de tweede helft ging de bal op de stip na een overtreding van Nathan Aké, specialist Krul kreeg een Mexicaanse specialist tegenover zich. 'Ik heb heel de middag gekeken naar zijn penalty's', vertelde Krul bij FOX Sports. 'Die Raúl Jiménez is echt een specialist, ik kon zijn truc niet uitvinden. Hij kijkt heel lang en niet naar de bal helaas.' De spits van Wolverhampton Wanderers stuurde Krul de verkeerde hoek in en maakte zo vanaf elf meter de enige treffer in de wedstrijd.

De ervaren Krul werd tegen Mexico de eerste Oranje-international die niet voor een club op het hoogste niveau uitkomt sinds Pierre van Hooijdonk in 1998. Hij kijkt kritisch terug op zijn wedstrijd in Amsterdam. 'In het begin was ik slordig, daarna voelde het een stuk makkelijker en zag ik het spel weer beter. Het is denk ik normaal na zo'n lange tijd, maar het moet ook beter bij mij.'

Ook Donny van de Beek zag dat het beter moest. 'Ik vond ons slordig aan de bal', bekende hij achteraf. 'Als je de bal in de ploeg houdt, raakt Mexico vermoeider. Balbezit is ook belangrijk om kansen te creëren.'

Van de Beek stond tegen Mexico op het middenveld met Georginio Wijnaldum en debutant Teun Koopmeiners, over vier dagen is het de vraag of de speler van Manchester United zijn basisplaats behoudt als Oranje het opneemt tegen Bosnië-Herzegovina in de Nations League. Tegen Mexico zaten Frenkie de Jong en Marten de Roon – basisklanten onder de vorige bondscoach Ronald Koeman – op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.