Krul en Pröpper knikkeren Nederlands getint Palace uit FA Cup

Een Nederlands getint Crystal Palace is maandagavond uit het toernooi om de FA Cup geknikkerd door Brighton & Hove Albion. Keeper Tim Krul moest nog één keer incasseren, maar invaller Glenn Murray was in de slotfase verantwoordelijk voor de overwinning: 2-1.

Op voorhand stond het bekerduel in het teken van de VAR. De videoscheidsrechter maakte voor het eerst zijn intrede in het Engelse voetbal. Bij het beslissende doelpunt van Murray was er direct een hoofdrol voor de videoarbiter; de spelers van Palace en Roy Hodgson dachten aan hands, maar de VAR maakte duidelijk dat daar geen sprake van was.

Er gebeurde in de eerste helft weinig in Brighton, al kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Dale Stephens was de afmaker nadat hem genoeg ruimte was geboden door de Palace-defensie. In de Londense verdediging stond Timothy Fosu-Mensah, Jairo Riedewald startte op het middenveld en Patrick van Aanholt op papier voorin. Davy Pröpper begon bij Brighton op de bank, maar viel een halfuur voor tijd in.

Riedewald mocht weer eens in de basis van Crystal Palace beginnen.

Vlak na de entree van de Nederlandse middenvelder maakte Palace tegen de verhouding in gelijk. Bakary Sako was verantwoordelijk voor de 1-1. Doordat Brighton via Sam Baldock de paal raakte en Beram Kayal in kansrijke positie over schoot, leek het bij een gelijke stand te blijven, maar niets was minder waar. Uit een standaardsituatie gaf Murray het laatste zetje, waardoor hij vijf minuten voor tijd zorgde voor de overwinning: 2-1. Er was nogal een discussie over de geldigheid van deze treffer, maar de videoref bood uitkomst.

Krul en Pröpper ontmoeten in de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup Middlesbrough. De Championship-club stelde onlangs Tony Pulis aan als nieuwe manager.