'Gek' Pröpper en PSV-flop behoren tot select Premier League-gezelschap

Reacties

Davy Pröpper miste dit seizoen nog geen minuut in de Premier League. De middenvelder, die overkwam van PSV, behoort na 22 duels dan ook tot een select gezelschap.

'Gek' Pröpper en PSV-flop behoren tot select Premier League-gezelschap

Brighton & Hove Albion, dat momenteel de twaalfde plaats in Engeland bezet, leek als promovendus een lastig seizoen tegemoet te gaan. Maar met onder andere recordaankoop José Izquierdo (kwam voor ruim zeventien miljoen euro over van Club Brugge) en Pröpper, is de ploeg van manager Chris Hughton een aardig obstakel gebleken in de steenrijke competitie. De Nederlandse middenvelder maakte begin augustus voor een slordige dertien miljoen euro de overstap van Eindhoven naar Brighton.

Een keuze waar de achtvoudig international geen spijt van heeft. In de kerstspecial van VI vertelde hij al dat de overstap zeker risico's met zich meebracht. 'Er zullen zeker mensen zijn die me voor gek hebben verklaard. Misschien is het een zeker risico, maar soms moet je gekke dingen doen. Dit is wel de Premier League. Je speelt Champions League-wedstrijden maar dan bijna elke week. Natuurlijk bestaat er een kans dat je degradeert, maar in deze competitie weet je het nooit zeker.'

En die 'Champions League-wedstrijden' speelt hij inderdaad elke week, af en toe onderbroken door interlandperiodes. De 26-jarige spelmaker speelde namelijk elk van de maximale 1980 minuten in de competitie. Er zijn maar elf andere spelers die dit kunnen zeggen, waaronder vijf doelmannen. Verdediger Harry Maguire (Leicester City) en middenvelder Jack Cork (FC Burnley) staan op hetzelfde aantal minuten, net als Pröppers ploeggenoten Dale Stephens en Lewis Dunk.

Naast de Nederlander is er nog een oud-PSV'er in de lijst te vinden: Mathias Jørgensen, beter bekend als 'Zanka'. De Deense verdediger flopte in Eindhoven, maar doet het met het eveneens gepromoveerde Huddersfield uitstekend, gezien de elfde plaats in de Premier League.

Voor Pröpper en zijn ploeggenoten wacht volgende week maandag een thuiswedstrijd tegen Crystal Palace, waarbij hij zijn minutenaantal kan opschroeven. Ook kan hij een einde maken aan zijn jacht op zijn eerste doelpunt voor Brighton.

SpelerClubDuelsMinuten
David de GeaManchester United221980
Jordan PickfordEverton221980
Kasper SchmeichelLeicester City221980
Davy PröpperBrighton & Hove Albion221980
Asmir BegovicAFC Bournemouth221980
Harry MaguireLeicester City221980
Jack CorkFC Burnley221980
Dale StephensBrighton & Hove Albion221980
Mathew RyanBrighton & Hove Albion221980
Lewis DunkBrighton & Hove Albion221980
ZankaHuddersfield Town221980
Jonas LösslHuddersfield Town221980
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.