Kroos oogst lof bij terugkeer in Die Mannschaft: 'Hij was ongelooflijk'

Reacties

Toni Kroos keerde zaterdagavond in de oefeninterland tegen Frankrijk terug bij het Duitse elftal. Met succes, want de middenvelder van Real Madrid speelde een sterke wedstrijd en gaf zelfs een assist. De 34-jarige Kroos droeg bij aan het historische doelpunt van Florian Wirtz.

Kroos oogst lof bij terugkeer in Die Mannschaft: 'Hij was ongelooflijk'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
0 - 2
Duitsland
Duitsland

'Het was gepland', zei Kroos na afloop van het duel tegen de Deutsche Welle over de razendsnelle goal. Al na zeven seconden maakte Wirtz, op aangeven van Kroos, een prachtig doelpunt. 'We kunnen heel tevreden zijn. We hebben een goede en belangrijke stap voorwaarts gezet. Dit was de kans om met een goed gevoel richting het EK te gaan.' Zo klonk er bij Die Mannschaft voor het eerst in lange tijd eindelijk weer eens wat optimisme na de zege op Frankrijk.

Kroos maakte in februari bekend terug te keren bij het Duitse elftal. De veteraan speelde een indrukwekkende wedstrijd tegen de Fransen in Lyon. Zo kwamen 95 procent van zijn passes aan en noteerde hij 143 balcontacten. 'Het is een geweldig gevoel om Toni bij onze ploeg te hebben', vertelde aanvoerder Ilkay Gündogan. 'Er zijn niet veel creatieve spelers in het Europese voetbal met zijn kwaliteiten. Ik verwacht veel van hem en denk dat we heel goed met elkaar kunnen spelen.'

Ook bondscoach Julian Nagelsmann was lyrisch over Kroos. 'Hij was ongelooflijk', aldus Nagelsmann. 'Hij bepaalde het tempo en werkte onwijs hard. Hij geeft de andere spelers zoveel vertrouwen.' Dinsdag krijgt ook het Nederlands elftal te maken met de teruggekeerde Kroos. Oranje speelt namelijk in Frankfurt een oefeninterland tegen het EK-gastland. 

Spelersprofiel

T. Kroos


Geboortedatum:
4 januari 1990
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Greifswald
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Real Madrid
Nationaal team:
Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Meer T. Kroos
Meer over T. Kroos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.