Kroos ontketent relletje, Aubameyang sneert terug: 'Groetjes van Batman'

Reacties

Er is een online relletje ontstaan tussen twee topvoetballers. Na kritiek van Toni Kroos heeft Pierre-Emerick Aubameyang gepikeerd gereageerd. Onderwerp van discussie: de manier waarop de spits uit Gabon zijn doelpunten viert.

Kroos ontketent relletje, Aubameyang sneert terug: 'Groetjes van Batman'
© Pro Shots

Real Madrid-middenvelder Kroos heeft een eigen podcast, samen met zijn één jaar jongere broertje Felix, die als middenvelder van Eintracht Braunschweig eveneens profvoetballer is. In Einfach mal Luppen bespreken de twee meerdere onderwerpen uit de voetballerij, waarbij ze zeer uitgesproken zijn. 'UIteindelijk zijn wij slechts marionetten van de UEFA en de FIFA. Financieel willen ze er alles uitpersen, uit elke speler', zo sprak Toni bijvoorbeeld. Ook haalde hij flink uit naar de plannen voor een Super League, waarin de Europese elite zou moeten gaan spelen.

Maar ook de soms opmerkelijke manier waarop bepaalde spelers hun doelpunten vieren kwam ter sprake. Zo zette Aubameyang regelmatig maskers op van fictieve superhelden als Batman, Spiderman en Black Panther. 'Nonsens en gekkigheid', zo vindt de oudste van de gebroeders Kroos. 'Ingestudeerde dansjes vind ik maar raar. Nog erger is het als spelers bepaalde objecten verstoppen en die dan tevoorschijn halen. Aubameyang pakte weleens een masker, bijvoorbeeld. Tja, dan houdt het voor mij op. Dan ben je in mijn ogen geen goed voorbeeld.'

Daarop heeft Auba via Twitter nu een reactie gegeven. 'Hmm, ik wil best reageren, maar eerst wil ik van @ToniKroos weten: ben jij dit écht?' Niet veel later ging de aanvaller van Arsenal dieper op de opmerkingen in. 'Heeft die @ToniKroos eigenlijk kinderen? Even ter herinnering: op die manier juichen, dat deed ik voor mijn zoontje. En ik zou het zo weer doen. Ik hoop dat je ooit kinderen krijgt en ze gelukkig maakt.' Via Twitter reageerde de Duitser vervolgens een paar uur later. 'DIE Toni Kroos heeft drie kinderen.'

En daarop reageerde Aubameyang weer met de woorden: 'Ik stuur @ToniKroos mijn felicitaties met zijn drie kinderen. Met de groeten van Batman en Robin.' Bij die woorden plaatste hij een foto van zichzelf met Marco Reus, die bij Borussia Dortmund hun goals vierden door maskers van de striphelden op te zetten. Tot slot deed ook Mesut Özil (ploeggenoot van Aubameyang, landgenoot van Kroos) een duit in het zakje. Hij plaatste een GIF'je van de aanvaller en bestempelde het als 'de beste doelpuntenviering'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.