Kroatische bondscoach stuurt Kalinic weg

Reacties

Zlatko Dalic heeft de Kroatische spits Nikola Kalinic naar huis gestuurd. De bondscoach heeft alleen fitte spelers nodig en de aanvaller gaf zaterdag aan dat hij niet in kon vallen vanwege rugklachten.

Kroatische bondscoach stuurt Kalinic weg

Dalic was vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tegen Nigeria (2-0) van plan Kalinic het veld in te sturen voor Mario Mandzukic. Kalinic, die ontevreden was met zijn plek op de bank, stelde dat hij een rugprobleem had. Zijn trainer liet uiteindelijk Marko Pjaca invallen.

De consequentie is dat Kalinic per direct geen deel meer uitmaakt van de Kroatische selectie. Nog deze maandag vliegt de aanvaller terug naar Kroatië. Dalic: 'Ik heb de situatie geaccepteerd en daarna mijn beslissing genomen. Ik heb alleen fitte en gezonde spelers nodig.' Of de weigering van Kalinic om in te vallen meespeelde in de beslissing van de bondscoach, meldt de Kroatische voetbalbond niet.

Na de 2-0 winst tegen Nigeria speelt Kroatië donderdag tegen Argentinië en de dinsdag daarop tegen IJsland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Groep D - Kroatië: 'Dit zou weleens dé verrassing kunnen worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.