Kroatische bondscoach Dalic zet kwaad bloed bij Nigeria

Reacties

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic heeft zich niet populair gemaakt bij Nigeria. De keuzeheer gaf vrijdag, een dag na de 3-0 zege op Argentinië, namelijk aan spelers rust te gaan geven tegen IJsland.

Kroatische bondscoach Dalic zet kwaad bloed bij Nigeria

'Ik wil graag eerste worden, maar we moeten ook voorzichtig zijn met de spelers die op scherp staan. Ik ga daarom wijzigingen doorvoeren. De jongens die op een gele kaart staan, zullen niet in de basis staan tegen IJsland. Het risico is te groot en we hebben niet voor niets 22 spelers tot onze beschikking.'

Bij Kroatië staan de vaste krachten Ivan Rakitic, Mario Mandzukic, Sime Vrsaljko, Marcelo Brozovic en Ante Rebic op een gele kaart, terwijl ook twee bankzitters op scherp staan. Zij lijken dus allemaal niet gaan spelen tegen IJsland, tot grote onvrede van het Nigeriaanse kamp. Een goed resultaat van IJsland kan immers slecht nieuws betekenen voor Nigeria.

'Ik denk niet dat dit de juiste handelswijze is', aldus de Nigeriaanse aanvoerder John Obi Mikel. 'Het WK is een heel groot, belangrijk toernooi. Je kunt dan niet ineens spelers rust gaan geven. Kroatië hoort professioneel te zijn en gewoon met de beste elf te spelen. Je kunt nu niet ineens andere landen gaan helpen.'

Het is razend spannend in Groep D. Kroatië is met zes punten koploper en al zeker van een plek in de volgende ronde. Nigeria staat met drie punten tweede, maar ook IJsland en Argentinië zijn met één punt uit twee duels nog niet uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.