Kroaten lossen Russen af na hattrick Eduardo

Eduardo Da Silva leidde Kroatië naar een 4-3 overwinning op en in Israël. De spits van Dinamo Zagreb maakte drie goals en hielp daarmee zijn land terug op kop van Groep E.

Kroatië moest in Israël een vlotte achterstand wegpoetsen na een goal van Roberto Colautti in de achtste minuut. Toch ging de ploeg van bondscoach Slaven Bilic met een voorsprong de rust in.

Darijo Srna scoorde in de 35ste minuut vanaf de strafschopstip, vier minuten later volgde Eduardo met een schuiver op aangeven van Niko Kranjcar: 1-2. Na rust zorgde de geboren Braziliaan ook voor de 1-3 en 2-4 met een rebound in de 54ste minuut en een volley in de 72ste minuut.

Het bleek voldoende voor de overwinning van de Kroaten, die een einde maakten aan de ongeslagen reeks van Israël, dat vijftien wedstrijden op rij niet had verloren.

Kroatië gaat met tien punten aan kop van Groep E. Rusland volgt op twee punten, terwijl op drie punten Engeland, Israël en Macedonië (dat een duel meer speelde) volgen.