Kritische Koeman schrikt van Oranje: 'Het niveau moet omhoog'

Reacties

Het Nederlands elftal heeft geen verpletterende indruk gemaakt in de eerste duels sinds de terugkeer van Ronald Koeman. Dat vindt ook de bondscoach zelf.

Kritische Koeman schrikt van Oranje: 'Het niveau moet omhoog'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Gibraltar
Gibraltar

Bij de NOS was Koeman kritisch. Er werd weliswaar met 3-0 gewonnen van Gibraltar, maar veel plezier beleefde hij niet aan het duel in De Kuip. Tactisch loopt het ook nog niet allemaal. 'Er is werk aan de winkel', was de simpele, maar toch zo lastige conclusie van Koeman.

'Met name in het positiespel, balcirculatie, juiste posities innemen als buitenspeler of back', somt de bondscoach op. 'Dat is mij niet meegevallen, daar moeten we ons echt in verbeteren.' Koeman weet dat dit niet zomaar gaat. 'Omdat je niet lang kan werken met de spelers. Je krijgt ze pas drie dagen voordat we de halve finale van de Nations League spelen.'

'Duidelijk dat het voetballend veel beter moet', gaat Koeman verder. 'Het niveau moet omhoog, we moeten ons verbeteren. Ik ben best wel geschrokken van momenten in wedstrijden', doelt de coach op zowel het treffen met Frankrijk als Gibraltar.

Zo leverde ook het thuisduel met Gibraltar de bondscoach weinig plezier op. 'Het is sowieso niet de leukste wedstrijd om te spelen, omdat een tegenstander – logisch – daar niet aan meewerkt. Dat is moeilijk. Maar we hebben te weinig goals gemaakt. Ik vond het gelijk in het begin al onnauwkeurig, slordig. Dan weet je dat het wachten is op de goal. Die valt, toen werd het beter, maar we hebben niet de vorm om heel veel meer grote kansen te creëren. Het was minder dan ik gehoopt had.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oranje schoot wel vaak op doel, maar er zaten te veel losse flodders bij. 'We kwamen een aantal keren in een juiste schietpositie, maar die eindigde allemaal over of naast. We schoten te weinig op doel in ieder geval. Dat was heel moeizaam, dat liep parallel met deze week', uitte Koeman zijn zorgen. 

In juni komt Oranje weer bij elkaar voor de finaleronde van de Nations League. Kroatië is in de halve finale de tegenstander. Bij winst wordt Spanje of Italië getroffen in de finale, anders wordt het de troostfinale voor het Nederlands elftal.

Nederland
Nederland
nv
2 - 4
Kroatië
Kroatië
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.