Kritische El Ahmadi wijt puntenverlies Feyenoord aan zichzelf

Karim El Ahmadi is boos op zichzelf na het 1-1 gelijkspel van zijn ploeg tegen SC Heerenveen. In de slotfase miste de aanvoerder van Feyenoord een enorme kans en dat neemt de Marokkaan zichzelf kwalijk.

'Ik laat het na om de bal vanaf vijf meter binnen te schieten', vertelde El Ahmadi na afloop tegenover de camera's van FOX Sports. 'En dat trek ik mezelf aan. Anders winnen we hier met 2-1.' El Ahmadi kreeg vlak voor tijd de bal in het vijfmetergebied voor zijn voeten en kon vrij binnenschieten, maar raakte de voeten van Heerenveen-doelman Warner Hahn.

'In het begin kregen we kansen, maar het ging wel moeizaam', vervolgde de Marokkaans international. 'In de rust gaven we aan dat we sneller moesten gaan spelen en dat ging de tweede helft ook beter. Steven (Berghuis, red.) zette ons de hele tijd met goede acties voor de keeper, maar we maakten de kansen niet af.'

El Ahmadi is vooral teleurgesteld dat zijn ploeg nu niet drie overwinningen in één week tijd weet te boeken. 'Je weet dat PSV gelijk heeft gespeeld, dan had je hier negen punten uit drie wedstrijden moeten halen. Dan kan je na de winterstop nog meedoen en naar boven kijken. Nu speel je gelijk, teleurstellend.'

St. Juste: 'Zeker nog geen verloren seizoen voor Feyenoord'

Van Bronckhorst
Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst is teleurgesteld in het resultaat dat zijn team boekte. 'Het was een moeizame wedstrijd. We creëerden grote kansen, maar voetballend gezien was het erg moeizaam. Ik denk zelfs één van de mindere wedstrijden dit seizoen. We liepen te veel met de bal, maakte slechte keuzes en konden geen ritme houden.'

'De eerste helft hadden we moeite met de vele middenvelders van Heerenveen', vervolgt Van Bronckhorst. De Friezen traden aan in een 4-5-1-systeem. Gio loste dit op door Tyrell Malacia een linie door te schuiven. 'Hierdoor kregen we het makkelijker en uiteindelijk meer grip.'

Van Bronckhorst wil zijn ploeg nog niet uitvlakken voor het kampioenschap, maar ziet wel in dat prolongatie van de titel een lastige klus wordt. 'Ik geloof dat we de volgende wedstrijd tegen Sparta moeten winnen en dan hebben we nog een half seizoen. We moeten nu onze wedstrijden stap voor stap winnen en dan zien we wel aan het eind hoe hoog we staan.'