Kritisch intern rapport legt bom onder clubleiding PSV

De directie en raad van commissarissen (rvc) van PSV en de manier van leiding geven moeten fors worden veranderd. Dat is de conclusie van een snoeihard rapport van Forum PSV dat in handen is van Voetbal International. De clubleiding wil het 22 pagina's tellende epistel geheim houden en alleen de aanbevelingen van Forum PSV openbaar maken.

Kritisch intern rapport legt bom onder clubleiding PSV

Het huidige beleid zorgt voor 'spanningen en een gevoel van onbehagen. Het ontbeert PSV aan verbinding op alle niveaus.' Ook is er sprake van 'onvoldoende afstand' tussen de rvc en directie van de club, waardoor het de vraag is of de rvc in staat is om 'het gewenste toezicht uit te oefenen op de directie.'

Tevens 'ontbreekt het PSV aan een langetermijnvisie en strategie die is verbonden aan de club en niet aan personen'. Technisch manager Marcel Brands (op de foto met directeur Tiny Sanders) werkt zonder beleidsplan en daarom zou PSV er goed aan doen om een 'technische commissie te formeren'. Personeel en vrijwilligers van PSV uit alle geledingen van de club klagen over 'een gebrek aan waardering vanuit de clubleiding.'

Het forum deed in opdracht van de leiding een onderzoek naar de gewenste clubcultuur van PSV. Personeel, supporters, bestuurders, directie, oud-bestuurders, sponsors, commerciële partners en journalisten werden met geheimhouding als garantie geïnterviewd.

Hoewel er complimenten worden uitgedeeld voor de financiële herstructurering die directeur Sanders doorvoerde en de keuze om oud-spelers in de staf op te nemen, is er sprake van een vernietigend rapport.

In de editie van komende woensdag brengt VI een groot artikel met alle, soms bijna ongelooflijke details uit het ongekend kritische schrijven. Clubwatcher Thijs Slegers geeft maandagavond toelichting in het programma Voetbal International bij RTL7 om 20.30 uur.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen