Kritiek op topaankopen Chelsea voor rol bij beslissende goal

Reacties

Chelsea kwam stroef uit de startblokken in de Champions League. Topaankopen Enzo Fernández en Mykhailo Mudryk kregen het voor hun kiezen van analytici.

Kritiek op topaankopen Chelsea voor rol bij beslissende goal
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
Chelsea
Chelsea

Chelsea verloor in Dortmund door een treffer van Karim Adeyemi (1-0). Diens doelpunt na ruim een uur bleek doorslaggevend in de eerste confrontatie in de Champions League. In de ogen van Joe Cole viel er genoeg af te dingen op het verzet van Chelsea bij de beslissende treffer.

Oud-international Cole, met een ruim verleden bij Chelsea, vond dat Fernández meer had moeten doen. De wereldkampioen had Adeyemi meer naar de buitenkant moeten dwingen of desnoods een overtreding op hem moeten maken, zo vertelde Cole tegen BT Sports. 'De kunst van het verdedigen is aan het verdwijnen.'

Maar de treffer was in de ogen van Cole niet alleen Fernández aan te rekenen. 'Mudryk kan ook wat verweten worden', wees de oud-international op de gebrekkige omschakeling van de Oekraïense aankoop in de aanloop naar de 1-0 van Dortmund. 'Als aanvaller denk je vaak aan jezelf met het idee als de bal hier komt, dan kan ik scoren. Maar als je ziet dat de bal wordt weggewerkt, dan moet je omschakelen. En hij liet Adeyemi gewoon lopen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.