Kritiek op Pasveer neemt toe: 'Van huiswijn niet de allerbeste wijn maken'

Reacties

Ajax-keeper Remko Pasveer heeft met zijn optreden tegen FC Volendam geen beste indruk achtergelaten op de analisten van Studio Voetbal. De 38-jarige doelman ging zaterdagmiddag bij het eerste doelpunt van de Volendammers opzichtig in de fout.

Kritiek op Pasveer neemt toe: 'Van huiswijn niet de allerbeste wijn maken'
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
2 - 4
Ajax
Ajax

Pasveer liet een schot van invaller Lequincio Zeefuik onder zich door glippen, waarna Volendam in de slotfase nog bijna een punt uit het vuur sleepte tegen Ajax. 'Het zag er zwak uit. Tegen Napoli was het ook niet best. In de opbouw ook niet', zei Leonne Stentler tijdens Studio Voetbal. 'Pasveer maakt deze week twee hele slechte beurten. Dat kan zeker gevolgen hebben.'

Pierre van Hooijdonk was al geen liefhebber van de Ajax-routinier. 'Ik heb mijn mening al vaker gegeven. Ik ben geen fan en in deze week is wel duidelijk geworden dat hij de Pasveer is geworden die hij altijd al was. Een prima keeper, maar van een huiswijn moeten we niet de allerbeste wijn gaan maken', vertelde de oud-international.

Van Hooijdonk, met een knipoog: 'We moeten maar een ranglijst maken: 1, 2, 3, 4. En elke keeper die een fout maakt, zakt een plek op de ranglijst', aldus de voormalig spits van onder andere NAC Breda, Celtic, Vitesse, Benfica en Feyenoord.

Keepersstrijd
Met het oog op het WK stelt Ibrahim Afellay vast dat de keuze voor de eerste keeper bij Oranje nu wel duidelijk is. 'Ik heb al aantal weken geleden aangegeven: Cillessen heeft toernooiervaring. Pasveer heeft goede periode gehad vorig seizoen, maar je kan in een week tijd heel veel verspelen, dan valt iedereen over je heen. Zo opportunistisch is voetbalwereld. Als je nu kijkt, is Cillessen eerste keeper op het WK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.