Kritiek op 'niet vrijgevige' spelers irriteert Lineker: 'En topmannen dan?'

Reacties

Gary Lineker vindt het een beetje populistisch dat veel mensen roepen dat voetballers salaris moeten inleveren vanwege de coronacrisis.

Kritiek op 'niet vrijgevige' spelers irriteert Lineker: 'En topmannen dan?'
© Pro Shots

Barcelona, Juventus, Atlético Madrid, bijna de volledige Bundesliga-top: het regent berichten van clubs waar de spelers hebben ingestemd met een salarisverlaging zolang de crisis duurt. Allemaal om de banen van medewerkers veilig te stellen. De Premier League-clubs blijven daarbij vooralsnog achter, tot irritatie van een aantal politici. Dit stuit weer op onbegrip van Lineker.

'Mensen richten zich heel erg op voetballers, omdat zij een makkelijk doelwit zijn', vertelt de oud-topspits aan de BBC. 'Er zijn heel veel andere mensen die extreem veel geld verdienen: miljardairs en topmannen van bedrijven bijvoorbeeld. Hopelijk wordt niet alleen gekeken naar voetballers. Natuurlijk moet er wel iets gebeuren. Spelers zullen uiteindelijk salarisverlagingen accepteren, ze zullen helpen en doneren.'

Match of the Day-presentator Lineker, die zelf twee maanden van zijn BBC-salaris heeft gedoneerd aan het Britse Rode Kruis, is wel kritisch op Tottenham Hotspur. De Londenaren hebben het salaris van de medewerkers op kantoor gekort. Deze mensen kunnen wel een beroep doen op een noodfonds van de regering.

'Ik ben het daar niet mee eens, met dat besluit van de Spurs, maar dat staat los van wat spelers zouden moeten of kunnen doen. We liggen twee, drie weken achter op Italië en Spanje als je kijkt naar alle gebeurtenissen. Daar zijn al wel veel salarisverlagingen aangekondigd. Ik heb sterk het vermoeden dat dat hier ook zal gebeuren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.