Kritiek in Ierland: 'Ze vinden altijd een manier om te verliezen'

Reacties

Het Ierse legioen wordt op eindtoernooien graag gezien, maar in Duitsland ontbreken ze volgend jaar zo goed als zeker. De nederlaag tegen Oranje betekent voor Ierland dat het perspectief op kwalificatie voor het EK zo goed als verdwenen is. En dat komt hard aan op het groene eiland.

Kritiek in Ierland: 'Ze vinden altijd een manier om te verliezen'
© Pro Shots
Ierland
Ierland
1 - 2
Nederland
Nederland

Bondscoach Stephen Kenny had genoten van de eerste helft: 'Het druk zetten was geweldig in de eerste helft, we gingen er vol op, man tegen man over het hele veld en kregen onze beloning. We hadden denk ik nog meer moeten profiteren, het is jammer van die tegengoal. Na rust hadden we onze intensiteit niet meer. We hebben alles gegeven, maar we kwamen tekort', sprak de keuzeheer uit Dublin tegen de Ierse publieke omroep RTE.

'We weten dat we moeten gaan winnen, en we zijn er ook kapot van, ook al was het tegen een van de beste teams in Europa. We moeten standhouden onder druk, en dat deden we niet voor hun tweede doelpunt. We hebben twee wedstrijden in oktober, daarna spelen we nog in Amsterdam. Wat er daarna gebeurt, is niet aan mij', ging Kenny alvast in op zijn toekomst, die volgens verschillende kenners in Ierland wel bezegeld lijkt.

Jason Knight, verkozen tot beste man aan Ierse zijde, hoopt dat zijn coach blijft: 'We hebben grote delen van de wedstrijd goed gespeeld, maar we zijn hier om resultaten te halen, en dat is niet gelukt. Dit is een moeilijke plek voor tegenstanders. We hadden kansen voor die cruciale tweede goal, maar die viel niet. We deden het goed, maar het resultaat was er niet naar en kwalificatie voor het EK wordt nu moeilijk. Het was wel te zien dat we allemaal nog volledig achter onze manager staan', aldus Knight, eveneens bij de RTE.

Die zender had onder meer de Duitse ex-prof Dietmar Hamann ingehuurd voor zijn analyse, en de gewezen middenvelder was niet mals voor met name de bondscoach: 'Het is geen schande om in Frankrijk te verliezen, en vanavond ook niet. Al was het niet nodig, voor mijn gevoel was dit Nederland best te pakken. Elke keer dat ze een moeilijke wedstrijd hebben, presteren ze het om een manier te vinden om te verliezen. Dat is een kenmerk van een zwak team. Het houdt ergens op voor Kenny, hij heeft al geluk dat hij er nog zit.'

De Irish Examiner, een Ierse kwaliteitskrant, neemt vast een voorschot op Kenny's congé: 'Van zoet tot zuur: de smaak van sinaasappels en de flitsen van oranje schreeuwen gevaar voor Kenny. Nederlagen tegen Frankrijk en Nederland verwijzen deze campagne naar de mottenballen. Er komt een bestuursvergadering van de Ierse bond en Kenny zal eruit vliegen, met een score van vijf zeges in 26 officiële wedstrijden. Er komt nu een nieuw paar ogen en oren voor de taak om fundamentele fouten uit de ploeg te halen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ierland
Meer over Ierland
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.