Krankzinnige comeback op Sardinië betekent Serie A-geschiedenis

Nee, hun dag ging het niet worden. Zoveel leek wel duidelijk toen het gepromoveerde Cagliari twintig minuten voor tijd tegen een 0-3 achterstand aankeek tegen Frosinone, met bovendien zelf een gemiste penalty en een kopbal op de paal op naam. Zo'n dag waarop niets lukte. Tot ineens alles lukte. Cagliari begon aan een onwaarschijnlijke comeback.

Cagliari
Cagliari
4 - 3
Frosinone
Frosinone

Een gekruld schot zorgde in de 72ste minuut voor een beetje hoop, een afgestrafte fout drie minuten later bracht de ploeg van Claudio Ranieri terug in de wedstrijd. Nog weer twee minuten later trok de scheidsrechter op advies van zijn VAR een penalty voor de Rossoblù in, en dat leek het wel te zijn dan. De wedstrijd kabbelde naar zijn einde, maar zou in blessuretijd nog een absurde wending nemen. Een rake kopbal en een intikker lager had Cagliari vanuit geslagen positie ineens drie punten binnen.

Die prestatie was met recht historisch te noemen: in de Serie A is het nog niet eerder gebeurd dat een ploeg die na zeventig minuten nog drie goals achter stond de wedstrijd winnend afsloot, en de competitie bestaat inmiddels toch al 125 jaar. Vanzelfsprekend had Ranieri ook prachtige woorden over voor zijn ploeg.

'Dit is wie wij zijn. We maken ongelofelijke fouten, maar deze ploeg heeft een gigantisch hart en dat laten we nu ook in de Serie A zien. Deze ploeg geeft nooit op en we zijn zo blij dat we een wedstrijd hebben omgedraaid die al gespeeld leek', jubelde de inmiddels 72-jarige trainer bij Sky Sport Italia. Waar een winnaar is, is ook een verliezer, en die heet Eusebio Di Francesco, de trainer van Frosinone. Die was, om het zachtjes uit te drukken, niet zo blij.

Cagliari had de punten overigens hard nodig ook - het was pas de eerste seizoenszege voor de ploeg, die nog altijd in de degradatiezone bivakkeert.