Krachteloos Willem II blameert zich tegen Excelsior

De zespuntenwedstrijd tussen Excelsior en Willem II is zaterdag beslist in het voordeel van de thuisclub: 4-0. Geert Arend Roorda ontpopte zich met twee doelpunten tot man van de wedstrijd.

Op basis van de eerste helft verdiende niemand de punten. Beide clubs speelden slordig voetbal en van spektakel was op Woudestein nauwelijks sprake. De van SC Heerenveen overgekomen Roorda opende de score voor de thuisploeg. Hij kwam oog in oog te staan met doelman Davino Verhulst en faalde niet. Het was meteen het enige doelpunt van de eerste helft.

In de tweede helft oogde het spel van de degradatiekandidaten niet veel beter. Spektakel was daarentegen wel aanwezig na de hervatting. Een onnodige overtreding van Arjan Swinkels veroorzaakte een penalty voor de Kralingers. Roorda verzilverde de strafschop: 2-0.

Na de penalty verslapte Willem II. Het spel speelde zich merendeels op de helft van de Tilburgers af wat resulteerde in twee doelpunten voor Excelsior. Nayib Lagouireh kon ondanks een in de weg lopende Roorda de bal achter Verhulst prikken. Guyon Fernandez maakte de blamage voor de hekkensluiter compleet. Met een schot in de lange hoek bepaalde hij de eindstand op 4-0.

De overwinning is van vitaal belang voor Excelsior, dat zich momenteel op een zestiende positie bevindt met liefst veertien punten voorsprong op hekkensluiter Willem II. Foto: VI Images

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}