Koundé bespreekt voorkeur Barça boven Chelsea en gaat in op salaris-tweet

Reacties

Jules Koundé maakte afgelopen zomer de overstap van Sevilla naar Barcelona en in dat besluit speelde Barça-trainer Xavi Hernández een prominente rol. De Frans international werd ook nadrukkelijk gevolgd door Chelsea.

Koundé bespreekt voorkeur Barça boven Chelsea en gaat in op salaris-tweet

Koundé leek ook lange tijd op weg naar Chelsea, maar uiteindelijk wist Barcelona de verdediger eind juli te verleiden. De Catalanen maakten vijftig miljoen euro over naar Sevilla. Het duurde uiteindelijk tot eind augustus tot Koundé ook speelgerechtigd was voor Barcelona. De teller staat inmiddels op vijf officiële optredens.

In gesprek met L'Équipe blikt Koundé in aanloop naar komende interlands met Frankrijk tegen Oostenrijk en Denemarken terug op de transfer naar Barcelona. De verdediger bevestigt dat hij in nauw contact was met Chelsea. 'Ik heb nog met Thomas Tuchel gesproken en ik merkte dat hij mij graag erbij wilde hebben, maar ik kon me meer vinden in de woorden van Xavi', zei Koundé.

'Hij vertelde dat mijn kwaliteiten en eigenschappen overeenkomen met de manier waarop hij met Barça wil spelen. En dat is van achteruit opbouwen, hoog druk zetten en met snelheid in de ploeg. Ik zag Barça vorig seizoen al in La Liga klimmen sinds de komst van Xavi. We stonden halverwege het seizoen vijftien punten voor met Sevilla, maar nadat Xavi kwam veranderde de verhoudingen. Ik wil nu deel uitmaken van deze nieuwe periode bij Barcelona. We willen Barça terug brengen naar de club die het altijd is geweest', aldus Koundé.

Salaris uitbetaald
De elfvoudig Frans international besloot maandagochtend verrassend genoeg te reageren op een tweet van een van zijn volgers. Nadat Koundé zondagavond een tweet plaatste met twee emoticons met een teleurgesteld gezichtje, vroeg een twitteraar zich af of Koundé wellicht geen salaris had ontvangen van Barça. 'Het is volledig uitbetaald, maar bedankt voor je zorgen', schreef de zomeraanwinst in een tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.