Kotarski maakt tweede transfer in een week: 'Herinner me de wedstrijd met Ajax'

Reacties

Dominik Kotarski gaat tweemaal transfereren binnen een week. De doelman werd vorige week vrijdag door Ajax verkocht aan het Kroatische HNK Gorica, dat hem nu doorverkoopt aan PAOK Saloniki. Kotarski is al geland in Griekenland en bevestigt zijn transfer zelf.

Kotarski maakt tweede transfer in een week: 'Herinner me de wedstrijd met Ajax'
© Pro Shots

'Ik ben heel ambitieus en wil hier prijzen pakken', zegt de 22-jarige keeper uit Kroatië bij aankomst op het vliegveld van Thessaloniki. 'Dat kan bij PAOK. Een van de belangrijkste redenen om naar deze club te komen zijn de mensen hier. PAOK heeft de grootste supportersschare in Griekenland. Het is een prachtige uitdaging voor me.' Vorige week tekende hij nog een contract tot medio 2024 bij Gorica, maar toen gingen lokale media al uit van een doorverkoop aan PAOK. Volgens journalist Gianluca Di Marzio betaalt PAOK twee miljoen euro, een bedrag dat nog kan oplopen tot drie miljoen. Vorige week telde Gorica naar verluidt één miljoen euro neer.

Kotarski ziet uit naar de samenwerking met zijn nieuwe ploeggenoten. 'Zowel spelers als trainers van PAOK hebben me gevraagd om te komen. Ik kan beloven dat ik honderd procent ga geven. Hopelijk is dat genoeg om mooie dingen te bereiken.' In 2019 kon de doelman al zien hoe het eraan toegaat bij zijn nieuwe club, want Ajax ging op bezoek bij PAOK in de derde voorronde van de Champions League. Hoewel hij toen niet bij de wedstrijdselectie zat, maakte die wedstrijd grote indruk op hem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax speelde met 2-2 gelijk in Griekenland; in eigen huis wonnen de Amsterdammers met 4-2. 'Ik herinner me dat het een zware wedstrijd was, in een ongelooflijke atmosfeer', doelt Kotarski op het uitduel. 'Het is nu drie jaar later, maar die beelden staan nog steeds op mijn netvlies.' PAOK werd vorig seizoen tweede in Griekenland en gaat de tweede kwalificatieronde van de Conference League in.

Ajax nam Kotarski in januari 2018 over van Dinamo Zagreb. Met de beloftenploeg van de Amsterdammers werd hij in het seizoen van zijn komst kampioen van de Eerste Divisie. Kotarski speelde in totaal zestig duels voor Jong Ajax, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nooit. Vorig seizoen werd hij gestald bij Gorica, dat hem vastlegde en nu meteen verkoopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.