Koscielny mist WK door zware blessure

Reacties

Laurent Koscielny heeft donderdag in de uitwedstrijd bij Atlético Madrid een zware blessure opgelopen. De verdediger van Arsenal mist daardoor het aankomende WK in Rusland, zo bevestigde de Franse bondscoach Didier Deschamps vrijdagavond.

Koscielny mist WK door zware blessure

Koscielny bleef vroeg in het duel met Atlético ongelukkig met zijn voet in het veld hangen. De verdediger schreeuwde het direct uit van de pijn en werd per brancard naar de kleedkamer gebracht. Daar werd al snel duidelijk dat het helemaal mis was voor Koscielny.

Hoewel Deschamps niet meldde wat de exacte diagnose is, wijst alles erop dat Koscielny zijn achillespees heeft afgescheurd. Het WK gaat aan zijn neus voorbij. 'Dit is een hele grote teleurstelling voor onze ploeg', zegt Deschamps op de website van de Franse voetbalbond FFF. 'Ik ben heel verdrietig voor Laurent, want het WK is een hoogtepunt in de loopbaan van iedere speler. Ik wens hem het beste voor zijn revalidatie en weet zeker dat we nog veel van hem gaan zien.'

De 32-jarige Koscielny speelde tot dusver 51 interlands voor Frankrijk en blijft voorlopig op dit aantal staan. De Fransen zijn in Rusland gekoppeld aan Australië, Peru en Denemarken in de groepsfase.

Bekijk hier de samenvatting van het halve finale-duel
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.