Kortom - Schorsingen voor Telstar, eerste goal Schut

Een doorlopende rubriek op de website van Voetbal International. In onderstaand overzicht lees je een korte weergave van nieuwtjes uit de mondiale en de vaderlandse voetbalwereld.

Alje Schut heeft zijn eerste treffer in de Zuid-Afrikaanse competitie gemaakt • De verdediger van Mamelodi Sundowns opende in de eerste helft de score in het met 2-0 gewonnen duel bij Wits University • De club van Schut stuurde onlangs trainer Johan Neeskens weg vanwege de slechte resultaten •

• Telstar moet het de komende wedstrijd stellen zonder trainer Marcel Keizer • De oefenmeester werd geschorst vanwege commentaar op scheidsrechter Danny Makkelie na afloop van de wedstrijd tegen Sparta • Naast de trainer missen de De Witte Leeuwen ook Jerge Hoefdraad vanwege diens rode kaart tegen de club uit Rotterdam • De aanvaller is geschorst voor drie wedstrijden •

Marvin Emnes heeft zaterdagmiddag met één doelpunt bijgedragen aan de 2-0 overwinning van Middlesbrough op Wolverhampton Wanderers in de Engelse Championship • Emnes opende in de 89ste minuut de score vanaf elf meter • Het is de vierde competitiegoal van de 24-jarige Rotterdammer, die met Middlesbrough (derde) meedoet om promotie naar de Premier League •

• AC Milan kan pas in het nieuwe jaar weer beschikken over Alexandre Pato • De 23-jarige aanvaller kwam voor het laatst in actie in november, toen hij in de Champions League inviel tegen Anderlecht en in blessuretijd scoorde • Pato is dit jaar al vaker uit de roulatie geweest, telkens door spierblessures •

• Ajax kan zondag in de uitwedstrijd tegen Willem II toch beschikken over Christian Poulsen • De Deense middenvelder is sneller dan verwacht hersteld van zijn hamstringblessure • Vrijdag uitte trainer Frank de Boer nog zijn twijfels over de inzetbaarheid van Poulsen, die anderhalve week geleden in de Champions League op bezoek bij Real Madrid (1-4) geblesseerd uitviel •

Nemanja Vidic maakt zaterdagmiddag zijn rentree in de wedstrijdselectie van Manchester United tegen Sunderland • De Servische aanvoerder van de huidige koploper van de Premier League was sinds 19 september afwezig met een knieblessure • Omdat collega-verdediger Jonny Evans ontbreekt wegens een spierblessure, was er ruimte voor Vidic • Robin van Persie begint in de basis •

Youssouf Hersi heeft zaterdag met Western Sydney Wanderers de derby tegen het Sydney FC van Pascal Bosschaart en Alessandro Del Piero die geblesseerd toekeek) met 2-0 gewonnen • Hersi was in de 24ste minuut zelf verantwoordelijk voor de openingstreffer, waarna ex-Australisch international Michael Beauchamp er na rust 2-0 van maakte • Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.