Kortom - Ierland wint van Uruguay, primeur Girona

In onderstaand overzicht lees je de hele dag door een korte weergave van nieuwtjes uit de internationale en de vaderlandse voetbalwereld.

• Uruguay is op bezoek bij Ierland voor de vierde keer op rij onderuit gegaan • De thuisploeg won in Dublin met 3-1 • Jonathan Walters zette Ierland na een klein half uur, waarna José Giménez nog voor rust de stand gelijk trok • In de tweede helft waren Cyrus Christie en James McClean trefzeker namens The Boys in Green • Aan de kant van Uruguay viel Edinson Cavani al na dertien minuten geblesseerd uit •

• Komend seizoen debuteert Girona in de Primera División • De ploeg van trainer Pablo Machín had aan een gelijkspel thuis tegen Real Zaragoza genoeg om als tweede te eindigen en het werd 0-0 • Levante verzekerde zich eerder al van promotie • Elche en Real Mallorca degradeerden juist uit de Segunda División •