Kort lontje nog niet verdwenen: Pepe (37) ruziet op het veld met ploeggenoot

Reacties

Pepe is inmiddels 37 jaar oud, maar door de jaren heen niet veel rustiger geworden. Maandagavond kreeg hij het na de wedstrijd van FC Porto aan de stok met ploeggenoot Mamadou Loum; medespelers en de scheidsrechter voorkwamen dat de ruzie verder escaleerde.

Kort lontje nog niet verdwenen: Pepe (37) ruziet op het veld met ploeggenoot
© Pro Shots
Farense
Farense
0 - 1
FC Porto
FC Porto

Pepe is sinds vorig jaar terug bij Porto, de club waar hij ook al voor uitkwam voordat hij naar Real Madrid ging, en ondanks zijn hoge leeftijd nog een belangrijke speler voor de Portugese topclub. Maandag deed hij ook weer negentig minuten mee in de zwaarbevochten zege op Farense. Na het laatste fluitsignaal was Pepe echter niet in hosannastemming.

De verdediger had zich gestoord aan de houding van middenvelder Loum en maakte dat zijn ploeggenoot duidelijk. Loum was daar duidelijk niet van gediend en zo ontstond er een ruzie, waarbij Pepe zijn medespeler een duw gaf. Ploeggenoten en de dienstdoende scheidsrechter waren er snel bij om het akkefietje in de kiem te smoren.

Loum liet even na de wedstrijd via social media van zich horen. 'Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle Porto-fans voor het ongelukkige incident dat zich vanavond heeft voorgedaan', schreef hij. 'Dit had nooit mogen gebeuren. Pepe is als een oudere broer voor mij en ik heb veel van hem geleerd.'

Porto staat na de zege op Farense tweede in de Primeira Liga, met een minimale achterstand op Sporting Portugal. De koploper heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2020/2021

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
34
26
7
1
65-20
+45
85
2
FC Porto
34
24
8
2
74-29
+45
80
3
Benfica
34
23
7
4
69-27
+42
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.