Korotaev koopt twintig procent van Roda JC-aandelen en gaat voor meerderheidsbelang

Reacties

Aleksei Korotaev heeft twintig procent van de aandelen van Roda JC Kerkrade in bezit gekregen. De Zwitserse Rus heeft het pakket overgenomen van Frits Schrouff.

Korotaev koopt twintig procent van Roda JC-aandelen en gaat voor meerderheidsbelang

In de nabije toekomst hoopt Korotaev een meerderheidsbelang te verwerven, zo meldt Roda JC Kerkrade. De investeerder meldde zich in januari 2017 in Kerkrade. Een maand later werd hij veroordeeld tot drie jaar cel vanwege het tekenen van een ongedekte cheque ter waarde van 17,7 miljoen euro. Begin dit jaar werd zijn celstraf echter omgezet in een boete.

'Korotaev is zeer verheugd over het feit dat hij met Schrouff en de club tot overeenstemming is gekomen. Ook als minderheidsaandeelhouder is hij blij om met de groep ondernemers samen te werken en hij zal hen steunen bij alle noodzakelijke maatregelen die goed zijn voor de toekomst van de club', meldt Roda JC in een verklaring.

'Door zich financieel te committeren bewijst Korotaev dat Roda JC sinds zijn eerste bezoek aan de club nooit meer uit zijn gedachten is geweest en hij hoopt dat hij in de nabije toekomst in staat zal zijn een meerderheidsbelang te verwerven met als doel om er samen weer een mooie en stabiele club van te maken. Van deze diep gekoesterde wens heeft Korotaev nooit een geheim gemaakt. Tot die tijd zal gezamenlijk met man en macht gewerkt worden aan een vernieuwd Roda JC.'

De Limburgers degradeerden vorig seizoen uit de Eredivisie en kampen met financiële problemen. 'Er zal op alle fronten worden bekeken, op welke wijze kosten bespaard kunnen worden. De kostenbesparende maatregelen zullen ook personele gevolgen hebben. Welke gevolgen dit zullen zijn, zal binnenkort duidelijk worden gemaakt.'

Veranderingen
Korotaev gaat nu samen met Schrouff en een groep regionale ondernemers een aantal veranderingen doorvoeren. Zo gaan ze bekijken wie de rol van de huidige algemeen directeur Wim Collard gaat overnemen en nemen ze het voortouw in de uitvoering van bezuiningsplannen.

Tijdens zijn presentatie, anderhalf jaar geleden, bleek Korotaev uiterst ambitieus. 'Belangrijkste argument om in Roda te investeren? Veel dingen. Nogmaals: de mensen, het feit dat ze naar het niveau willen waarvan ik verwacht dat de club komt. Ze zijn gemotiveerd en willen ook het hoogst mogelijke realiseren: Champions League', liet hij onder meer optekenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.