Kopzorgen Klopp stapelen zich op richting allesbepalende duels

Reacties

Roberto Firmino kan Liverpool dinsdag in de return van de halve finale in de Champions League tegen Barcelona niet bijstaan op Anfield. Mogelijk is het seizoen zelfs al ten einde voor de Braziliaanse aanvaller.

Kopzorgen Klopp stapelen zich op richting allesbepalende duels

Firmino ontbrak zaterdag in de wedstrijdselectie van Liverpool voor het uitduel met Newcastle United (2-3 zege). Manager Jürgen Klopp liet na afloop van die wedstrijd op zijn persconferentie weten dat een spierblessure de reden was van de afwezigheid van zijn nummer 9. 'Hij zal niet op tijd fit zijn voor dinsdag. En voor de rest moeten we het nog even afwachten.'

Het is de volgende tegenvaller voor Liverpool, dat Naby Keïta ook al moet missen in de resterende duels van het seizoen. De 24-jarige middenvelder viel geblesseerd uit in het heenduel met Barcelona (3-0 verlies). Firmino begon toen al op de bank wegens zijn fysieke ongemakken en werd in de spits vervangen door Georginio Wijnaldum. Tegen Newcastle nam Daniel Sturridge de honneurs waar.

Liverpool heeft dinsdag in de return tegen Barcelona een wonder nodig om voor het tweede jaar op rij de Champions League-finale te bereiken en is ook nog in de race voor de landstitel met Manchester City. Volgende week zondag is Wolverhampton Wanderers de laatste opponent in de Premier League. The Reds zijn momenteel koploper, maar City komt nog in actie.

Salah
Klopp heeft richting de ontknoping van het seizoen meer kopzorgen. Mohamed Salah moest het veld tegen Newcastle per brancard verlaten na een botsing met doelman Martin Dubravka. De Egyptenaar kreeg de heup van de Tsjech tegen zijn hoofd aan. Eenmaal in de kleedkamer ging het al beter met Salah, maar het is nog onduidelijk of hij wel inzetbaar is tegen Barcelona.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.