Koploper Zwolle blijft groeien: 'Gaan met vertrouwen naar de Arena'

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen en trainer John van 't Schip zien hun elftal met de wedstrijd groeien. Zwolle is na de overwinning op FC Twente (2-0) in ieder geval voor even de verrassende lijstaanvoerder van de Eredivisie.

'Een heel goede wedstrijd van ons. We hebben verdiend gewonnen', zei Van Polen na afloop tegen FOX Sports. 'Dit was echt de eerste wedstrijd waarbij ik het idee had dat we controle hadden, met name in de eerste helft. Dat geeft een heel fijn gevoel. Dat hebben we gemist, met name vorig jaar. Nu win je de wedstrijd overtuigend voor je gevoel.'

De rechtsachter leverde zelf een belangrijk aandeel aan de zege met een feilloos benutte strafschop. 'Danny (Holla, red.), die hier vorig jaar zat, zat me nog een beetje te fucken. Hij zei tegen de keeper en tegen mij: "Bram, hij weet al lang wat je gaat doen." Ik zei: "ja, ja, ja, Danny."'

Door de eenvoudige overwinning heeft PEC zeven punten uit drie duels gehaald. En dat stemt optimistisch. 'Het is wel de bedoeling om in het linkerrijtje te eindigen', aldus Van Polen, die al over de interlandperiode heen kijkt. 'Over twee weken gaan we naar De Arena, dat is niet de meest leuke wedstrijd natuurlijk. Maar we gaan er wel met vertrouwen heen.'

Progressie
Zijn trainer sluit zich aan bij de woorden van de captain. 'Het was een mooie, goede overwinning. Daar moeten we van genieten. Er zit heel veel progressie in het elftal', aldus een zichtbaar tevreden Van 't Schip. 'De eerste helft was echt heel goed. In de tweede helft hadden we er nog wel een of twee kunnen maken. De keuzes zijn beter dan in de vorige duels en we gaven Twente problemen over de linker- en rechterkant. Vandaag vielen alle dingen goed op hun plek.'

En daarom staat Van 't Schip bij zijn eerste klus als hoofdtrainer van een Eredivisionist na drie speelrondes bovenaan de ranglijst. 'Dat is mooi, toch? Nu moeten we weer rustig met beide benen op de grond landen en doorgaan waar we mee bezig zijn.'

Van 't Schip kon zaterdag ook een versterking voor zijn selectie verwelkomen. Verdediger Nicolas Freire komt namelijk naar Zwolle.