Koploper RC Genk wint, Club knullig onderuit

RC Genk-Lierse SK 3-0De overwinning was ruim, maar de koploper kreeg de zege allerminst cadeau van de hekkensluiter. Genk speelde niet al te best maar sloeg vlak voor rust plots tweemaal toe. Kevin Vandenbergh veranderde een schot van Tom Soetaers van richting voor de 1-0 en Wouter Vrancken profiteerde van balverlies van Lierse voor de 2-0. In de 62ste minuut besliste Faris Haroun het duel door de 3-0 te maken.

Club Brugge-SV Roeselare 0-1
Mocht Club nog hebben durven dromen van de Belgische titel, dan is dat na zaterdag voorbij. Roeselare klopten de thuisploeg in het Jan Breydel stadion. Club was de betere ploeg, maar slaagde er niet in veel grote kansen te creëren. Sven Vermant strandde nog wel op de lat. In de slotfase ging een mazzelend Roeselare met de zege aan de haal. Een voorzet van Koen De Vleeschauwer vloog via een been van Michael Klukowski over doelman Stijn Stijnen in het doel: 0-1.