Koploper NAC loopt thuis tegen NEC puntverlies op

Na een boeiend gevecht deelden NAC Breda en NEC de punten. De bezoekers hadden gezien de eerste helft recht op meer, maar over de hele wedstrijd bekeken was het 1-1 gelijkspel terecht.

Voor rust was NEC beter dan NAC en creëerde de thuisploeg enkele grote kansen. Alleen Lasse Schöne vond echter het doel. De middenvelder van de club uit Nijmegen werd niet aangepakt en schoot van net buiten het strafschopgebied de bal achter Jelle ten Rouwelaar.

Tim Janssen kreeg kort voor rust dé kans op de 0-2, maar de spits schrok van de mogelijkheid en in Breda haalde men opgelucht adem. In de tweede helft ging het meer gelijkop. NAC ging op zoek naar de gelijkmaker en NEC kwam er een aantal keer gevaarlijk uit.

Edwin de Graaf zorgde na een klein uur spelen voor de 1-1. De middenvelder kopte een voorzet van Kurt Elschot hard in de kruising. In het restant van de wedstrijd durfden beide ploegen niet vol voor de winst te gaan, waardoor het duel eindigde in een gelijkspel.

NAC blijft na deze puntendeling koploper, al kunnen Ajax, FC Groningen en AZ de club uit Breda zondag passeren. NEC blijft subtopper. De ploeg van trainer Mario Been heeft negentien punten uit twaalf wedstrijden.