Koploper Leipzig geeft weer signaal af aan Bayern en Dortmund

Reacties

RB Leipzig heeft zaterdagavond de koppositie in de Bundesliga weer heroverd op Bayern München. De kampioen won eerder op de dag met 4-0 van 1. FC Köln, terwijl de formatie van trainer Julian Nagelsmann Werder Bremen versloeg. Leipzig speelde bijna een half uur met tien man.

Koploper Leipzig geeft weer signaal af aan Bayern en Dortmund
Werder Bremen
Werder Bremen
0 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Leipzig is uitstekend aan het seizoen begonnen en won de eerste drie competitiewedstrijden. Doordeweeks werd Benfica met 1-2 geklopt in de Champions League. Kampioen Bayern München werd een week geleden op 1-1 gehouden en dus stond de ploeg van Nagelsmann na vier speelrondes bovenaan. De ambitie is duidelijk: Leipzig wil meedingen om de titel, waar velen alleen Bayern en Borussia Dortmund tot favorieten bestempelden. Als een echte titelkandidaat toonde Leipzig zich in Bremen uiterst effectief in de eerste helft.

Bij een van de eerste doelpogingen was het namelijk al raak voor de bezoekers. Uit een corner van Christopher Nkunku kopte Willi Orban na dertien minuten raak bij de eerste paal. Later in de eerste helft verdubbelde Marcel Sabitzer de score met een geweldige vrije trap. Keeper Jiri Pavlenka was kansloos op het gekrulde schot van de Oostenrijker. Davy Klaassen, basisspeler bij een verder gehavend Werder, deed vlak voor rust nog bijna iets terug, maar zag zijn schot geblokt worden.

In de tweede helft creëerde Leipzig meer kansen. Zo kopte Nkunku net naast het doel en ging een schot van Sabitzer over. Pavlenka moest ook nog redding brengen op een poging van Timo Werner. Vervolgens kreeg Werder toch weer wat hoop. Middenvelder Konrad Laimer maakte hands en kreeg van scheidsrechter Tobias Stieler zijn tweede gele kaart nadat hij in de eerste helft al voor een overtreding op de bon ging. Nagelsmann was woest over die beslissing. Toch kwam Leipzig met tien man niet meer in de problemen. Invaller Marcelo Saracchi maakte er in de slotfase zelfs nog 0-3 van door de rebound te benutten na een schot van Amadou Haidara.

Zo boekte Leipzig zelfs met tien man een eenvoudige uitzege. De club staat na vijf speelrondes met dertien punten bovenaan en is samen met Bayern vijf competitieduels ongeslagen. De voorsprong op Der Rekordmeister bedraagt twee punten. Borussia Dortmund kan zondag bij winst op Eintracht Frankfurt op één punt achterstand komen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Werder Bremen
Meer over Werder Bremen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.