Koopmeiners verzuimt Atalanta langs Juventus te schieten

Atalanta Bergamo en Juventus hebben er zondagavond bepaald geen voetbalfeest van gemaakt. De topper in de Serie A eindigde in een bloedeloos gelijkspel: 0-0. Teun Koopmeiners miste in de laatste vijf minuten nog twee opgelegde kansen.

Atalanta Bergamo
0 - 0
Juventus
Juventus

Atalanta jaagde in het eigen Gewiss Stadium op de derde plek in de Serie A. Met Marten de Roon, Koopmeiners en Charles De Ketelaere in de basis hoopten de blauw-zwarten Juventus pijn te kunnen doen, maar al snel bleek dat De Oude Dame niet naar Bergamo was gekomen om te voetballen.

Atalanta probeerde wel om door de solide defensie van Juventus te voetballen, maar slaagde daar nauwelijks in. In de eerste helft viel eigenlijk alleen een dubbele kans van Davide Zappacosta te noteren, maar Wojciech Szczesny redde.

In de tweede helft kreeg Atalanta meer kansen. Berat Sjimsiti kopte net over het doel, Szczesny ranselde een vrije trap van Muriel op schitterende wijze uit de hoek. Koopmeiners was in de laatste vijf minuten nog twee keer dicht bij het winnende doelpunt, maar hij schoot tot twee keer toe over.

Atalanta (vijfde) en Juventus (vierde) schieten door het gelijkspel weinig op. Het gat met de nummers een en twee Internazionale en AC Milan loopt daardoor op tot vier punten.