Koopmeiners pakt dubieus clubrecord en moet vrezen voor Ajax-uit

Reacties

De uitwedstrijd tegen Willem II is dramatisch begonnen voor AZ. Aanvoerder Teun Koopmeiners kreeg na vijf minuten al een rode kaart en hij pakte daarmee een dubieus clubrecord.

Koopmeiners pakt dubieus clubrecord en moet vrezen voor Ajax-uit
© Pro Shots
Willem II
Willem II
0 - 1
AZ
AZ

Na een week waarin AZ bekendmaakte ook volgend seizoen door te gaan met coach Pascal Jansen begonnen de Alkmaarders vol goede moed aan het uitduel met Willem II. Na vijf minuten kregen de bezoekers echter een forse tegenvaller te verwerken voor captain Koopmeiners. Een charge op Vangelis Pavlidis werd door Kevin Blom direct bestraft met een rode kaart.

De rode kaart van Koopmeiners is de snelste rode kaart ooit voor AZ in de Eredivisie. De Alkmaarders zullen hopen dat de schorsing voor de aanvoerder mee gaat vallen. Na de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam volgende week volgt namelijk een uitwedstrijd tegen Ajax.

De rode kaart werd zoals gezegd gegeven door Blom, die ook het Eredivisie-record op zijn naam heeft staan. In 2015 gaf de arbiter al na 29 seconden een rode kaart aan Jetro Willems bij NAC Breda - PSV. Die kaart werd later geseponeerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.