Koopmeiners maakt weer indruk: 'Hij bevindt zich in een magisch moment'

Teun Koopmeiners heeft maandagavond veel indruk gemaakt in de wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Frosinone. Daarmee geeft de Nederlander vervolg aan een indrukwekkende reeks en de Italiaanse media zijn dan ook enthousiast.

Atalanta Bergamo
5 - 0
Frosinone
Frosinone

Koopmeiners opende vanaf elf meter de score tegen Frosinone en droeg bij aan de ruime 5-0 overwinning. 'Hij bevindt zich in een magisch moment', aldus TuttoAtalanta. 'Iedere bal die hij aanraakt, verandert in een doelpunt. Hij scoort als hij zin heeft om te scoren. Juventus is geïnteresseerd, maar Atalanta moet hem helemaal niet laten gaan.'

Tuttosport sprak woorden van gelijke strekking. 'Neem een fysieke middenvelder die tegelijkertijd over goede voeten beschikt, kortom: een middenvelder die kwantiteit en kwaliteit op hoog niveau weet te combineren, met de flair van het maken van doelpunt.'

Na de goal van Koopmeiners scoorden ook Éderson en Charles De Ketelaere, waardoor de wedstrijd na veertien minuten al beslist was. 'Atalanta beleefde een van de meest gelukkige maandagen ooit', schreef Corriere Bergamo. 'Het is voor het eerst dit seizoen dat Atalanta de wedstrijd al in veertien minuten tijd wist te beslissen.'

Atalanta ligt door de overwinning op Frosinone op koers voor Champions League-voetbal, maar zover is het nog niet, zei trainer Gian Piero Gasperino. 'De tussenstand liegt niet. Veel teams doen mee, wij ook. We willen het maximale bereiken en hebben vertrouwen. Niet alleen in de spelers die al langer meelopen, maar ook in de nieuwe spelers.'