Koopmeiners en Bakker overleven twee pingels en scoren zelf bij zege Atalanta

Atalanta heeft zaterdagavond een ruime zege geboekt op Sassuolo. Daarbij was er een belangrijke Nederlandse inbreng. Zowel Teun Koopmeiners als invaller Mitchel Bakker was trefzeker. Atalanta staat nu op de vierde plek in de Serie A.

Atalanta Bergamo
3 - 0
Sassuolo
Sassuolo

Gian Piero Gasperini had bij Atalanta een basisplaats voor Koopmeiners. Landgenoten Bakker, Marten de Roon en Hans Hateboer moesten toekijken vanaf de zijkant. Zij zagen Mario Pasalic na een kwart wedstrijd de score openen met een intikker van dichtbij na een matig verwerkt schot. Vervolgens kreeg Sassuolo net voor rust een strafschop, waarna een opmerkelijk moment ontstond.

Andrea Pinamonti zag zijn inzet vanaf elf meter gekeerd worden door doelman Marco Carnesecchi. De VAR concludeerde echter dat er te vroeg werd ingelopen, waarna Pinamonti een herkansing kreeg. De doelman van Atalanta stopte echter ook zijn tweede strafschop. Na rust deelde Koopmeiners de volgende tik uit aan Sassuolo. Na een fraaie aanval schoot de middenvelder een teruggelegde bal in de kruising.

Een kwartier voor tijd kwam ook Bakker binnen de lijnen en hij had nog geen twee minuten nodig om ook op het scoreformulier te komen. Zijn van richting veranderde afstandsschot viel binnen en dus won Atalanta met 3-0. Zo doet Atalanta wat het moet doen in de strijd om een plek bij de eerste vier.