Koninklijke lof voor Wiegman en haar vrouwen

Reacties

De eerste EK-titel voor het vrouwenelftal van Engeland heeft het land op zijn kop gezet. Hoe het succes in eigen land leeft, blijkt wel uit de felicitaties die het Engelse team en bondscoach Sarina Wiegman ontvingen.

Koninklijke lof voor Wiegman en haar vrouwen
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Duitsland
Duitsland

Niemand minder dan Sir Geoff Hurst klom in de pen om het vrouwenelftal te feliciteren na zege op Duitsland in de verlenging van de EK-finale. 'Ongelooflijk trots', schreef de Engelsman die ruim vijftig jaar geleden de grote man was tijdens het behalen van de WK-titel in 1966. Hurst maakte drie doelpunten in de WK-finale tegen, toevallig genoeg, West-Duitsland. De laatste twee goals maakte hij in de verlenging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Queen Elizabeth II was al veertien jaar koningin van het Verenigd Koninkrijk toen Engeland in 1966 de WK-titel pakte, vele jaren later kon ze ook de Engelse vrouwenploeg feliciteren. Na de overwinning op Wembley volgde een statement van de 96-jarige koningin. 'Mijn hartelijke felicitaties, en die van mijn familie, gaan uit naar jullie allemaal na het winnen van het EK voor vrouwen. Het is een belangrijke prestatie voor het hele team, inclusief de technische staf. Jullie prestaties tijdens het toernooi zijn terecht geprezen, jullie succes gaat veel verder dan de trofee die jullie zo terecht hebben gewonnen. Jullie hebben allemaal een voorbeeld gesteld dat een inspiratie zal vormen voor toekomstige generaties van meisjes en vrouwen. Ik hoop dat jullie net zo trots zijn op de impact die jullie hebben.'

Prins William, toekomstig troonopvolger, werd ook enthousiast van de prestatie van het Engelse vrouwenelftal. 'Sensationeel, een ongelooflijke overwinning. De hele natie kan niet trotser zijn op jullie allemaal. Er is geschiedenis geschreven op Wembley, gefeliciteerd.' Aftredend premier Boris Johnson feliciteerde Wiegman in zijn bericht na de finale. 'Football has come home! Een geweldige overwinning van de Lionesses. Felicitaties aan Sarina, Leah (Leah Williamson, aanvoerder van Engeland, red.) en het hele team. Voetbalvelden in het hele land zullen als nooit tevoren gevuld worden door meisjes en vrouwen die geïnspireerd zijn door jullie triomf.'

Vanaf 12.00 uur wordt het vrouwenelftal en de begeleidende staf geëerd op het beroemde Trafalgar Square. In 1966 werd de WK-titel ook midden op het plein gevierd, fans doken toen massaal de beroemde fonteinen in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.