Kongolo ziet zwaarbevochten punt in rook opgaan na kunststukje Torreira

Arsenal heeft op de valreep een belangrijke overwinning geboekt in de Premier League. Terence Kongolo hield met Huddersfield Town lang stand, maar ging in de slotfase toch door de knieën. Davy Pröpper en Jürgen Locadia gingen onderuit met Brighton & Hove Albion.

Arsenal
Arsenal
1 - 0
Huddersfield Town

Arsenal kwam met goed nieuws voor de aftrap van het duel met Huddersfield, Laurent Koscielny nam namelijk plaats op de reservebank. De Fransman raakte vorig seizoen geblesseerd in de halve finale van de Europa League tegen Atlético Madrid, maar keerde tegen Huddersfield terug bij de wedstrijdselectie.

Bij Huddersfield stond Kongolo in de basis en hij had met zijn collega's een drukke middag. Het was eenrichtingsverkeer in het Emirates Stadium, waar Arsenal met Pierre-Emerick Aubameyang én Alexandre Lacazette begon. Het duo miste enkele grote kansen in de eerste helft, waardoor Huddersfield de rust haalde met een 0-0 stand.

In het tweede bedrijf hield de druk van Arsenal aan, waardoor Huddersfield zelf nauwelijks aan voetballen toekwam. Pas acht minuten voor tijd brak de thuisclub de ban en weer was het Lucas Torreira die scoorde. De middenvelder scoorde van dichtbij met een omhaal, nadat Aubameyang hem hoog had aangespeeld vanaf de achterlijn.

Door de bevrijdende treffer kan Arsenal een stuk rustiger kijken naar de topper tussen Chelsea en Manchester City. Deze wedstrijd wordt later op de zaterdag afgewerkt. Chelsea staat momenteel onder Arsenal, terwijl Manchester City bij winst weer de koppositie van de Premier League pakt en het verschil met Arsenal weer naar tien tilt. The Gunners zijn al 21 duels ongeslagen in alle competities. De laatste nederlaag van de formatie uit Londen dateert van 18 augustus, toen Chelsea met 3-2 te sterk was op Stamford Bridge.

Burnley
Burnley
1 - 0
Brighton & Hove Albion

Tegen laagvlieger Burnley had Brighton een goede kans om de stap naar het linkerrijtje van de Premier League te maken. Bij winst zou de club van Pröpper en Locadia stijgen op de ranglijst, maar de club had het moeilijk op bezoek bij Burnley.

Het eerste echte gevaar van Brighton kwam vlak voor rust van de voet van basisklant Pröpper, die echter over het doel schoot. Daarvoor was Burnley op voorsprong gekomen via James Tarkowski, die na een afgeslagen voorzet hard raak schoot.

In de tweede helft greep manager Chris Hughton in, door zowel Glenn Murray als Locadia te brengen. Voor de ex-PSV'er was het alweer zijn negende invalbeurt dit seizoen, in geen enkele wedstrijd wist Locadia te scoren. Ook tegen Burnley lukte dit niet. Net als zijn teamgenoten liep Locadia zich stuk op de defensie van Burnley, waardoor Brighton een goede kans om te stijgen op de ranglijst liet liggen.