Kongolo wint met Monaco, Sneijder-loos Nice dankt Balotelli

AS Monaco heeft zaterdagavond de tweede plaats in de Ligue 1 gegrepen en is koploper Paris Saint-Germain een beetje genaderd. Ook OGC Nice, zonder Wesley Sneijder, boekte mede door Mario Balotelli een overwinning.

AS Monaco - Angers 1-0
Voor Terence Kongolo was het tegen Angers zijn tweede basisplaats in de Ligue 1. De Nederlandse verdediger zag de thuisploeg al snel op voorsprong komen tegen de laagvlieger. Op aangeven van Djibril Sidibé kopte Radamel Falcao fraai de 1-0 binnen na twee minuten. Het was alweer de veertiende competitietreffer voor de Colombiaanse spits van dit seizoen. Wat volgde was een weinig enerverend duel waarin de bezoekers vooral in de tweede helft de gevaarlijkste waren. Gescoord werd er echter niet meer.

Door de overwinning sluipen de Monegasken richting Paris Saint-Germain, dat eerder op de zaterdag tegen een opvallend verlies op bezoek bij Strasbourg opliep. De club uit Parijs gaat nog altijd fier aan kop in de Ligue 1 met 41 punten uit zestien duels, Monaco kent ondanks de zege een achterstand van negen punten.

Lille - Toulouse 1-0
Lille moest het zaterdagavond tegen Toulouse doen zonder de geblesseerde Anwar El Ghazi. Het duel tussen de nummer zeventien en achttien ging lange tijd gelijk op, maar na ruim een uur spelen zorgde Nicolas Pepe met een schot van buiten de zestien voor de openingstreffer van de thuisploeg. Door de zege neemt Lille de veilige zeventiende plaats over van Toulouse, met achttien punten uit zestien duels.

OGC Nice - Metz 3-1
Zonder de geblesseerde Sneijder begon Nice zaterdagavond in eigen huis aan het duel met hekkensluiter Metz. De thuisploeg leek weinig problemen te hebben met de bezoekers en kwam in de 26ste minuut op voorsprong door een treffer van Alassane Pléa. De 1-0 hield slechts drie minuten stand, want via Noulan Roux was het binnen het half uur weer gelijk. Het was Balotelli die de bal uit een vrije trap via de muur binnen zag vallen, waardoor de Italiaanse spits in de 56ste minuut aantekende voor de 2-1. In de slotfase besliste Allan Saint-Maximin het duel door na een fraaie solo raak te schieten: 3-1. Nice neemt het komende donderdag in de Europa League op tegen Vitesse. Veel spanning is er dan niet meer in Arnhem (aftrap 21.05 uur), want de Fransen zijn door en Vitesse is uitgeschakeld.

Balotelli en Plea vieren de voorsprong van Nice.

De bezoekers blijven door de nederlaag steken op een teleurstellende vier punten, met tien punten achterstand op nummer negentien Angers. Ook Nice is terug te vinden in het rechterrijtje, met twintig punten uit zestien duels staat de club momenteel op de twaalfde plaats in de Franse competitie.