Kongolo op zoek naar nieuwe club: 'Hij moet gaan spelen'

Reacties

Terence Kongolo mag in januari tijdelijk vertrekken bij AS Monaco. De verdediger komt niet aan spelen toe en zijn werkgever heeft hem beschikbaar gemaakt voor een verhuurperiode.

Kongolo op zoek naar nieuwe club: 'Hij moet gaan spelen'

Kongolo maakte in de afgelopen transferzomer voor vijftien miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Monaco, maar heeft pas in twee competitiewedstrijden in de Ligue 1 meegedaan. Het ziet er niet naar uit dat dit aantal snel zal gaan groeien en dus is Monaco op zoek naar een oplossing. 'Hij mag verhuurd worden, dat is waar', zei zaakwaarnemer Rob Jansen in het Ziggo-programma Rondo.

'Hij kwam daar met een fysiek probleem, wat ze hebben moeten oplossen bij Monaco', vervolgde Jansen. 'Dat is inmiddels ook gedaan. Nu is hij weer helemaal fit, maar hij speelt dan weer wel en dan weer niet. De groep bij Monaco is heel groot en ze zijn al het Europese voetbal misgelopen. Dan besluit men, op die begroting: oké, we doen nergens meer aan mee, nu gaan spelers verhuurd worden om ervaring op te doen bij andere clubs.'

Terence Kongolo speelde pas vijf officiële wedstrijden voor AS Monaco.
Terence Kongolo speelde pas vijf officiële wedstrijden voor AS Monaco.

Jansen is voor zijn cliënt op zoek naar een club waar hij speelminuten kan maken: 'Er wordt tegenwoordig met boeteclausules gewerkt', legde Jansen uit. 'De hurende clubs moeten dan een boete betalen als een speler niet speelt, en dat zijn geen kleine bedragen. De financiën spelen voor Kongolo geen enkele rol, het gaat puur om voetbal. Hij moet gaan spelen.'

De 23-jarige Kongolo speelde 138 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarmee hij in het afgelopen seizoen kampioen van Nederland werd. Bij Monaco hoopte hij de opvolger te kunnen worden van Benjamin Mendy, die voor veel geld naar Manchester City vertrok. Kongolo heeft de concurrentiestrijd met de Braziliaan Jorge echter verloren en speelde pas vijf officiële duels voor Monaco, waarvan zoals gezegd slechts twee in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.