Koné blijft een jaar langer bij Spaanse revelatie Levante

Het Spaanse Levante heeft Arouna Koné één seizoen langer aan zich gebonden. De Ivoriaanse ex-PSV'er speelde dit seizoen al op huurbasis bij de nummer zes van de Primera División.

Koné blijft een jaar langer bij Spaanse revelatie Levante

Eerder deze jaargang was er nog sprake van een verplichte terugkeer van Koné naar zijn eigenlijke werkgever Sevilla, mits hij minimaal achttien goals zou maken. Zijn productie bleef echter op zeventien steken, tot vreugde van Koné zelf.

'Het liefst maak ik er zeventien zodat ik bij Levante kan blijven', liet de aanvaller anderhalve maand terug nog weten. 'Waarom terug naar Sevilla en Europa League spelen als ik met Levante in de Champions League kan uitkomen?'

De Champions League bleek een brug te ver, maar Levante plaatste zich als nummer zes van Spanje wel voor de Europa League. Sevilla staat door een negende plaats met lege handen. 'Als Levante Europees voetbal gaat halen, zal dat zeker invloed op mijn toekomstplannen hebben', bekende Koné.

Die woorden maakt hij nu waar door een eenjarig contract te tekenen bij de tweede club van Valencia, die tevens een optie voor nog een jaar heeft bedongen. Koné kan de overstap naar Levante transfervrij maken, aangezien zijn contract bij Sevilla deze zomer nog afloopt. Zijn verblijf in Andalusië was weinig succesvol. In veertig competitiewedstrijden trof de Ivoriaan slechts één keer doel. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's