Kondogbia voedt onrust bij Valencia met uithaal naar voorzitter

Reacties

Zal de rust ooit nog terugkeren bij Valencia? Voorlopig lijkt het daar in ieder geval niet op. Donderdag is het Geoffrey Kondogbia die via social media uithaalt naar voorzitter Anil Murthy.

Kondogbia voedt onrust bij Valencia met uithaal naar voorzitter
© Pro Shots

Kondogbia werd in de slotfase van de transferperiode nadrukkelijk in verband gebracht met Atlético Madrid, als mogelijke opvolger voor de naar Arsenal vertrokken Thomas Partey. Tot een transfer kwam het echter niet en dus bleef de Fransman bij Valencia. Dat zit Kondogbia blijkbaar niet lekker.

Op zijn Instagram-pagina komt Kondogbia donderdagavond met een uithaal naar voorzitter Murthy. 'Nadat je een ambitieus project vernietigde, moest je eerst de coach en vervolgens mij bedriegen. Bravo, Anil Murthy!', schrijft Kondogbia. Hij begeleidt zijn cynische tekst met applaus-emoticons.

AS biedt wat context bij de harde woorden van Kondogbia. Volgens het dagblad kreeg coach Javi Gracia de belofte dat er meerdere nieuwe spelers aangetrokken zouden worden, maar de aanwinsten bleven uit. Kondogbia kreeg van Murthy te horen dat hij bij Valencia moest blijven en dat hij een belangrijke speler zou worden, maar werd (volgens de lezing) vervolgens aan clubs door heel Europa aangeboden.

Vlak voor de transferdeadline toonde Atlético dus serieuze belangstelling voor Kondogbia. Valencia wilde de Fransman zo vlak voor het sluiten van de markt echter niet meer laten gaan. Murthy verwees naar de gelimiteerde afkoopsom die in het contract van Kondogbia staat en omdat die som te hoog lag voor Atlético, maakte hij daarmee een transfer onmogelijk. Het zit de middenvelder blijkbaar behoorlijk dwars.

De uithaal van Kondogbia past in de zeer onrustige periode die Valencia doormaakt. De werkgever van Jasper Cillessen heeft het financieel zwaar en nam daardoor afscheid van verschillende gewaardeerde krachten. Zo werden bijvoorbeeld Dani Parejo, Francis Coquelin, Ferran Torres, Cristiano Piccini, Rodrigo en Ezequiel Garay de deur uitgewerkt. De geschatte transferinkomsten bedragen slechts zestig miljoen euro, maar Valencia was al blij dat het de salarissen van deze veelal steunpilaren niet meer hoefde op te brengen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.