Kompany legt zich neer bij verlies: 'Elk verhaal heeft einde'

Reacties

Kort na de uitschakeling van België in de kwartfinale van het WK berustte aanvoerder Vincent Kompany in het lot van zijn ploeg.

Kompany legt zich neer bij verlies: 'Elk verhaal heeft einde'

Een goal na acht minuten van spits Gonzalo Higuaín deed de Rode Duivels uiteindelijk de das om. België, door velen gezien als outsider voor de wereldtitel, kunnen zodoende het vliegtuig naar huis pakken. Captain Kompany baalde uiteraard, maar wilde er tegen de Belgische zender Sporza ook niet al te dramatisch over doen.

'Elk verhaal heeft een einde, of het nou vandaag of over twee weken is', begon de verdediger van Manchester City, die met een foutje nota bene zelf de enige goal van de wedstrijd inleidde. 'We hebben allemaal ons best gedaan: dat is het belangrijkste. Het was een mooi avontuur.'

De jonge ploeg van Marc Wilmots richt het vizier nu op het WK van 2018 in Rusland, hoewel er in 2016 nog een EK in Frankrijk is. Zo ook Kompany. 'We hadden de jongste ploeg op dit WK. Dus misschien hebben we over vier jaar meer geluk, meer ervaring. Er liggen nog mooie tijden voor ons', sloot hij af.

Eden Hazard liet zich kort daarna in soortgelijke bewoordingen uit, al benoemde hij wél het EK over twee jaar. 'We hebben in het begin een dure fout gemaakt, dan is het moeilijk om terug in de wedstrijd te komen. Zij hebben natuurlijk ervaring met dit soort wedstrijden, wij niet. Dit kan alleen maar goed zijn met het oog op het EK in 2016. Al moeten we ons daar eerst voor kwalificeren. We kunnen trots zijn op het toernooi dat we hebben gespeeld.'

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.