Kompany deelt treurig verhaal van Burnley-speler met mentale problemen

Reacties

Burnley heeft uitleg gegeven over de situatie van Lyle Foster. De jonge Zuid-Afrikaan ontbrak de afgelopen wedstrijden in de selectie van Burnley. Nu blijkt hij met serieuze mentale klachten te kampen.

Kompany deelt treurig verhaal van Burnley-speler met mentale problemen
© Pro Shots

Foster was een van de weinige lichtpuntjes van Burnley sinds de terugkeer in de Premier League. De aanvaller was in zeven competitiewedstrijden goed voor drie goals en twee assists voor de huidige nummer negentien van Engeland. Sinds het duel met Brentford van 21 oktober zat Foster echter niet meer bij de selectie. Burnley laat in een statement weten dat Foster ziek is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Onlangs heeft Lyle ons laten weten dat hij problemen heeft met zijn mentale gezondheid en dat hij hulp heeft gezocht', laat Burnley weten via de website. Trainer Vincent Kompany bevestigde dat nieuws. 'Als club hebben we meteen besloten om hem de volledige aandacht te geven. Hij heeft toegang tot alle mensen met de juiste expertise om hem te helpen.'

'We hebben het geluk gehad dat Lyle zich snel heel erg openstelde richting ons. Daardoor hebben we meteen kunnen handelen. Op dit soort momenten is de mens achter de speler het allerbelangrijkst.' Kompany gaf aan niet te weten wanneer hij weer terugkeert en Burnley zal tussentijds ook geen updates geven.

Mentale problemen komen tegenwoordig veel voor in de voetbalwereld. Volgens de Professional Footballers' Association (PFA) heeft meer dan driekwart van de profvoetballers last van mentale problemen tijdens zijn loopbaan.

Spelersprofiel

L. Foster


Geboortedatum:
3 september 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Johannesburg
Nationaliteit
Zuid-Afrika
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Burnley
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.