Kompany brengt Burnley razendsnel terug naar de Premier League

Reacties

Burnley keert een jaar na de degradatie weer terug naar de Premier League. Door de 1-2 overwinning van vrijdagavond op Middlesbrough eindigt de koploper uit het Championship sowieso bij de bovenste twee ploegen van de ranglijst, wat directe promotie betekent.

Kompany brengt Burnley razendsnel terug naar de Premier League
© Pro Shots
Middlesbrough
Middlesbrough
1 - 2
Burnley
Burnley

Burnley wordt dit seizoen getraind door Vincent Kompany, die met zijn ploeg al sinds eind oktober onafgebroken bovenaan staat. The Clarets zijn simpelweg te sterk voor de concurrentie en boekten vrijdag de 25ste overwinning van het voetbaljaar. Omdat nummer drie Luton Town eerder op de dag niet tot scoren kwam tegen Millwall (0-0), is promotie voor Burnley nu reeds een feit.

In het Riverside Stadium werd Connor Roberts de matchwinner. Ashley Barnes had Burnley in de eerste helft al op voorsprong gezet, maar deze achterstand werd ongedaan gemaakt door een binnengeschoten strafschop van Chuba Akpom. Na de 1-2 van Roberts wist Middlesbrough, de nummer vier van het Championship, zich niet nog eens terug te vechten.

Burnley (dat Wout Weghorst heeft verhuurd aan Manchester United) speelt dit seizoen nog liefst zeven competitiewedstrijden, waarin het belangrijkste doel is om ook het kampioenschap binnen te slepen. Dat lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn: de voorsprong op nummer twee Sheffield United bedraagt elf punten.

Ian Maatsen deed bij Burnley overigens ook tegen Middlesbrough weer van begin tot eind mee. Hij vertelde onlangs zijn verhaal aan VI:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.