Komende weken cruciaal voor EK-kansen Witsel

Reacties

Axel Witsel heeft nog even te gaan voordat hij hersteld is van een zware blessure, maar de Belgische middenvelder heeft een EK-deelname niet uit het hoofd gezet.

Komende weken cruciaal voor EK-kansen Witsel
© Pro Shots

Op 9 januari van dit jaar ging het mis voor Witsel, die al vroeg uitviel in de wedstrijd van zijn werkgever Borussia Dortmund tegen RB Leipzig. Gevreesd werd voor een zware blessure en na afloop van de wedstrijd kwam de Duitse club ook met het slechte nieuws. Via een video op zijn Twitteraccount (zie onderaan) komt Witsel met een update. 'Ik hoorde een luide krak en wist meteen dat ik mijn achillespees gescheurd had.'

Sindsdien is Witsel aan het revalideren, hij zet alles op alles om er komende zomer bij te kunnen zijn als België op het EK Rusland, Denemarken en Finland treft in de groepsfase. 'We boeken elke dag progressie, dat is het belangrijkste', stelt de 110-voudig international van België. 'Ik heb geen idee wanneer ik weer op het trainingsveld kan staan', beschrijft Witsel de onzekerheid waarmee hij momenteel moet leven. Maar het EK blijft een stip aan de horizon. 'Het zal allemaal afhangen van hoe de komende twee, drie weken eruit gaan zien.'

Witsel speelde tot dusver drie eindtoernooien in het shirt van België. Hij was erbij op het EK van 2016 en maakte de WK's van 2014 en 2018 mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.