Köln-supporters overspoelen Londen, Vitesse-fan heeft lak aan school

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Köln-supporters overspoelen Londen, Vitesse-fan heeft lak aan school

'Als mijn meester het ziet: mij boeit het toch niet.'
• Veel wedstrijden in de Europa League worden op donderdagavond om 21.05 uur gespeeld. Zo ook Vitesse-Lazio. Niet zo handig voor gezinnen met kinderen die de dag erop weer naar school moeten, al heeft de jongen in het onderstaande filmpje daar lak aan. (FOX Sports)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Britse humor bij West Ham United in de wedstrijd tegen Huddersfield Town van afgelopen maandag. De fans vinden Huddersfield-middenvelder Aaron Mooy nogal lijken op Lord Voldemort uit Harry Potter en dus kwamen ze met een liedje voor Mooy: 'Harry Potter komt je halen!'

• Als je club niet vaak Europees voetbal speelt, wil je er als fan absoluut bij zijn als het een keer voorkomt. Zo ook bij 1. FC Köln, dat twintigduizend supporters meenam naar Londen voor de confrontatie met Arsenal.

Mikael Lustig, die dinsdagavond met Celtic vernederd werd door Paris Saint-Germain (0-5), denkt dat Neymar niet het niveau kan bereiken van Lionel Messi, tenzij de Braziliaan zijn gedrag verandert. Aan het eind van Celtic - PSG wees Neymar het af om handen te schudden en shirtje te ruilen met Anthony Ralston, een achttienjarige, Schotse verdediger die tijdens de wedstrijd de directe tegenstander was van de duurste voetballer aller tijden. Ralston lachtte Neymar uit in zijn gezicht, waarna na afloop bovengenoemd incident volgde. Lustig spreekt erover: 'Als hij zoals Messi wil zijn, moet hij misschien stoppen met dit soort capriolen.' (Goal)

• Het is vandaag 14 september en dat betekent dat de eerste steen wordt gelegd van het nieuwe Estadi Johan Cruyff. Na het overlijden van de grootmeester op 24 maart 2016, besloot de Catalaanse club het stadion voor La Masia-teams naar de clubicoon te vernoemen. Zie hieronder een video die de Catalaanse club heeft gedeeld op hun digitale kanalen. 

Kevin de Bruyne speelde woensdagavond tegen Feyenoord (0-4) een puike pot voetbal en werd vlak voor tijd beloond met de aanvoerdersband toen Sergio Aguero het veld verliet. Het was de eerste keer dat de Belgische smaakmaker captain was van de equipe van Pep Guardiola. Daar was hij zichtbaar trots op, zo liet De Bruyne merken op Twitter. 

Roy Keane is wel vaker niet zo zuinig op zijn uitspraken en nu moeten Diego Costa en Real Madrid het ontgelden. De spits van Chelsea wil vertrekken bij de Londense club en volgens Keane moeten de Londenaren zo gauw mogelijk af van de Spanjaard. 'Deze gozer betekent problemen. Ik weet dat hij het goed gedaan heeft, maar hij komt op mij over als een gek. Ze moeten snel van hem af. Spelers moeten voor een club spelen waar ze willen spelen.' (ITV)

André Villas-Boas verwijt Guangzhou Evergrande, dé voetbalclub uit China, iets heel vreemds. De Portugese oefenmeester speelde met zijn club Shanghai SIPG tegen de Chinese grootmacht, maar voorafgaand aan het duel liep de equipe van Villas-Boas vertraging op. Volgens de ex-trainer van onder meer FC Porto, Chelsea en Tottenham Hotspur, kwam dat door 'geplande' auto-ongelukken. 'Dezelfde twee auto’s botsten op de weg naar het stadion drie keer op elkaar.' Vervolgens zei Villas-Boas dat hij er niet raar van opkeek, aangezien Guangzhou Evergrande de 'voetbalbond in zijn zak' heeft. Uiteindelijk won Shanghai SIPG wel. Na penalty's werd het 5-4 voor Villas-Boas en zijn team.

Quincy Promes is sinds zijn komst naar Spartak Moskou de grote man, maar uit bij Maribor in de Champions League werd de Nederlander woensdagavond gewisseld. Waarom? 'Per ongeluk', aldus coach Massimo Carrera. 'Ik wilde een andere speler wisselen, maar Promes wees naar zijn voet, dus ik dacht dat hij een fysiek probleem had. Maar dat was niet zo.' Uiteindelijk was de eindstand tussen de clubs uit respectievelijk Rusland en Slovenië 1-1. (Four Four Two)

• Nog meer Spartak Moskou in deze rubriek, want de fans deden ook gekke dingen uit bij Maribor. Tijdens de wedstrijd besloten de Russische supporters een vuurwerkpijl af te vuren richting het veld. De pijl ging rakelings langs de scheidsrechter, die gelukkig niet gewond raakte. Naar alle waarschijnlijkheid kan Spartak een fikse straf van de UEFA verwachten.

• Manchester City was woensdagavond heer en meester in De Kuip tegen Feyenoord en na afloop was een dolletje onderling op zijn plaats. Zo ook tussen Kyle Walker en Benjamin Mendy. De van Tottenham Hotspur overgekomen rechtsback zag online dat zijn ploegmaat een panna kreeg van Steven Berghuis en besloot Mendy ermee te plagen. 'Close them legs my friend', tweette de Engelse international.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.