Kokmeijer doet aangifte na tackle Bouaouzan

Niels Kokmeijer heeft aangifte gedaan bij de poltie wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door Rachid Bouaouzan. De aanvaller van Go Ahead Eagles liep vrijdag een zware dubbele beenbreuk op na een drieste tackle van de Rotterdamse Spartaan.

Kokmeijer doet aangifte na tackle Bouaouzan

'Mijn toekomst is onzeker, dus daarom lijkt het me niet meer dan logisch dat er gerechtelijke stappen kunnen komen', verklaarde Kokmeijer in het AD. Tevens liet Peter Baars, de zaakwaarnemer van Kokmeijer weten dat de speler van plan is de schade te verhalen op Sparta en Bouaouzan. 'Mochten zij niet akkoord gaan, dan beginnen we een civiele procedure. Volgens Niels voelt Sparta zich schuldplichtig', aldus Baars.

Kokmeijer sprak dinsdag met Bouaouzan, die met Sparta-directeur Peter Bonthuis op ziekenbezoek was gekomen in het ziekenhuis waar de 26-jarige aanvaller verblijft. 'Je zal me wel haten, vroeg hij', vertelde Kokmeijer over de ontmoeting met Bouazouan.

'Ik antwoordde dat dat niet zo is. Maar ik heb hem ook verteld dat wat hij gedaan heeft, niet goed te praten is. Aan de andere kant is het goed dat hij is langsgeweest.'

Over de straf voor de Spartaan (tien duels schorsing) heeft hij geen mening: 'Of hij nu voor drie of dertig wedstrijden wordt geschorst: ik heb er toch niets aan. Maar een hoge straf lijkt mij gepast.'

Bekijk hier al onze video's